Hamilton villámgyors volt, Massa autót tört

Események

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes
2837457 05/01/2016 Lewis Hamilton (Mercedes) during the race at the Formula 1 Russian Grand Prix. Alexey Filippov/Sputnik
Vágólapra másolva!
A Mercedes uralta az incidensekkel tarkított első szabadedzést Monacóban, egyelőre a Ferrari és a Red Bull sem tudott közel kerülni hozzájuk. A szűk utcákon sokat hibáztak a versenyzők, az edzés végén pedig Rosberg és Button egy csatornafedél miatt járt pórul.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Lewis Hamilton futotta meg a legjobb köridőt a Monacói Nagydíj első szabadedzésén, de csapattársa, Nico Rosberg is gyors volt az új ultralágy gumikon, csupán 1 tizedes lemaradással végzett a 2. helyen. Sebastian Vettel 4 tizedes hátránnyal követte a Mercedeseket, mögötte a két Red Bull végzett.

A Mercedesek az első percektől kezdve uralták a mezőnyt, a most debütáló ultralágy gumikon egymást váltogatták az élen. Hamilton végül 1:15.537-es körrel nyerte az edzést, ez csak fél másodperccel lassabb, mint a tavalyi pole pozíciós ideje. Az ultralágy gumik ráadásul meglehetősen tartósnak is bizonyultak, Hamilton az edzés első felében több mint tíz kört teljesített rajtuk egyhuzamban, és szinte végig javulni tudott.

Egyelőre Hamilton a leggyorsabb a monacói utcákon Forrás: RIA Novosti/Alexey Filippov

A Ferrarik az edzés nagy részében nem a gyors köridőkre helyezték a hangsúlyt, ezért sokáig a Red Bullok álltak a 3-4. helyen, és Danyiil Kvjat is jó időket futott a Toro Rossóval. Vettel végül fél órával az edzés vége előtt tudott bemenni 1:16 alá, ami a Mercedesek ellen ugyan nem volt elég, de Daniel Ricciardót és Max Verstappent sikerült megelőznie. A Force India versenyzői elégedettek lehetnek, Nico Hülkenberg és Sergio Pérez is befért a legjobb tíz közé, és Kimi Räikkönent is sikerült megelőzniük. A hétvégét nagy reményekkel váró McLaren egyelőre nem villogott, a 13. és 15. helyen végeztek.

Az edzést számos incidens zavarta meg, gyakran érvénybe lépett a virtuális Safety Car-szabály. Alig fél óra után Felipe Massa törte össze a Williamst a St. Dévote kanyarban, ahol később többen is kicsúsztak a bukótérbe. A másik Williamsszel Valtteri Bottas az alagútban csúszott meg látványosan, de sikerült elkerülnie az ütközést. Jolyon Palmer viszont találkozott a korláttal, Esteban Gutiérrez autója pedig leállt motorhiba miatt. A legfurcsább incidens az edzés végén történt, és a piros zászlót is meglengették miatta: Rosberg ráhajtott egy csatornafedélre, ezért defektet kapott, majd a fedő Jenson Button autóját is eltalálta. A McLarennek megsérült az első szárnya, és a brit sem úszta meg a defektet. Az edzést leállították, és a hátralévő néhány percre már nem is indították újra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!