Rosberg tovább növelte az előnyét Hamilton előtt

Események

Forma-1, Nico Rosberg
German Formula 1 driver Nico Rosberg of Mercedes AMG Petronas sitting in his car at the Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 29 July 2016. The German Grand Prix takes place on 31.07.2016. PHOTO: JAN WOITAS/DPA
Vágólapra másolva!
A Német Nagydíj második edzésén már majdnem 4 tizeddel volt gyorsabb csapattársánál, akit 2 tizedre megközelített Vettel. A Red Bullok megelőzték Räikkönent, mögöttük a Force India, a McLaren és a Toro Rosso versenyzői vegyültek.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül0 bejegyzés

Nico Rosberg várhatja legkedvezőbb helyzetből a Német Nagydíj szombatját és vasárnapját, miután az első edzés után a másodikat is megnyerte, méghozzá közel 4 tizedmásodperces előnnyel Lewis Hamilton előtt. Rosberg volt az egyetlen, aki 1:15-ös időt jegyzett.

A vb-éllovashoz közelebb került Sebastian Vettel, mint ő maga Rosberghez, a Ferrari pilótája ugyanis csak 2 tizeddel kapott ki a lassabb Mercedestől. A német kakukktojásnak számított a mezőnyben abból a szempontból, hogy

a hosszú etapját a lágy gumikon teljesítette, miközben szinte mindenki más a szuperlágy keverékkel kezdte meg a körözést a jobban megtankolt autóval.

Egyelőre Rosberg diktálja a tempót Németországban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

A Red Bull versenyzői ezúttal az egyik ferrarist megelőzték, Kimi Räikkönennél Max Verstappen és Daniel Ricciardo is gyorsabb volt.

Buttont kórházban vizsgálják

A Mercedes- Ferrari-Red Bull trió mögött – ahogy Fernando Alonso nemrég fogalmazott: a mini világbajnokságban – vegyültek a Force India és a McLaren pilótái, akiket kisebb lemaradással a Toro Rosso párosa követett. A bolyban Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb Jenson Buttont megelőzve, utóbbinak viszont mintegy 50 perc után befejeződött az edzés:

begyulladt a szeme, ezért előbb a hockenheimi pálya orvosi központjába, majd egy mannheimi kórházba vitték vizsgálatra.

Az edzésen néhány elfékezéstől eltekintve kevés incidens történt – ezek közül megemlítendő, hogy Hamiltonnak több kalandja volt a bokszutcában. Az edzés elején, amikor kikanyarodott a garázsból, vészfékeznie kellett, mert a jobb oldalán néhány fotós túl közel állt lesben a minél jobb fényképek érdekében, az utolsó percek egyikében pedig félig a fűre kellett húzódnia a bokszutcából kijövet, mivel az egyik Red Bull pont ott húzott el az egyik Manor mellett.

Ettől az edzéstől kezdve a versenyirányítás külön figyelte, hogy a versenyzők hányszor veszik szélesre az 1-es kanyart, és aki háromszor átlépte a határt, azt Charlie Whiting automatikusan jelentette a sportfelügyelőknél. Most Sergio Pérez izgulhat, hogy megússza a komolyabb szankciót - ami precedens is lehet a jövőre nézve.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!