Räikkönen a tabella tetejére ugrott az időmérő előtt

Forma-1, Belga Nagydíj, Kimi Räikkönen, Ferrari
Scuderia Ferrari's Finnish driver Kimi Raikkonen drives his car in the pits during the second practice session at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 26, 2016 ahead of the Belgian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
A Belga Nagydíj utolsó szabadedzésén Rosberg nem érzett rá a szuperlágy gumira, a legpuhább keveréken többek közt mindkét Ferrari, Ricciardo és Hamilton is megelőzte. Verstappen váltója elromlott, Wehrlein majdnem hatalmas balesetet szenvedett Gutiérrez figyelmetlensége miatt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül29 bejegyzés

A Belga Nagydíj utolsó edzésén többnyire gyér volt a forgalom a pályán, mert a Spában szokatlanul meleg időben a gumik nem sokáig bírják a strapát, a tartósabb keverékekhez pedig egyelőre érthetően nem akartak hozzányúlni a csapatok. A piros csíkos abroncsokat sokan csak az utolsó percekben, az időmérő-szimulációra rakták fel, és Kimi Räikkönen is ekkor futotta meg a nagydíjhétvége eddigi legjobb, 1:47-es idejét.

A pályán korábban négyszer nyerő finn 3 tizedet vert a másik Ferrarit vezető Sebastian Vettelre, de kettejük közé Daniel Ricciardo is beférkőzött.

Nico Rosberg ugyanakkor csak minimálisan tudott javítani a lágy gumin elért idejéhez képest:

7. lett, megelőzte őt Valtteri Bottas, Lewis Hamilton és Nico Hülkenberg is.

Räikkönen egyedül futott 1:47-es kört Forrás: AFP/Loic Venance

Hamilton ismét a versenyre készült elsősorban, az egyik szett lágy gumijával 14 kört tett meg, mielőtt elfogytak. A Williams a jelek szerint megoldotta, vagy legalábbis enyhítette a problémáit péntek óta, amit Bottas eredménye mellett Felipe Massa 8. helye jelez.

A Red Bull Max Verstappen miatt aggódhat,

a hollandnak ugyanis elromlott a váltója.

Christian Horner csapatfőnök a Sky Sportsnak elmondta, hogy a gyanú szerint az elektronika vagy egy szenzor döglött be, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy váltócsere miatt büntetést kell benyelniük. Verstappenen kívül Marcus Ericsson sem tett meg mért kört a Sauberrel, neki az erőforrásával volt valami probléma.

Az edzés elején csak a szerencsén és Pascal Wehrlein éberségén múlt, hogy nem történt egy hatalmas baleset: az utóbbi időben haragosokat gyűjtő Esteban Gutiérrez az Eau Rouge után elvette a gázt, és a mögötte érkező újoncnak hirtelen fékezni, illetve a fűre kormányozni kellett, ami közben majdnem meg is pördült. Wehrlein dühösen reklamált az eset után rádión, joggal.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!