Verstappen az élen maradt, de összetörte a Red Bullt

Események

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Azerbajdzsáni Nagydíj
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 23, 2017 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170623-01389 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Elképesztően sok volt a vezetői hiba az Azeri Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, Palmer és az élen záró Verstappen is összetörte az autóját. Hamilton és Vettel sokat csetlett-botlott, Alonso McLarenje ismét lerobbant.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül49 bejegyzés

Az Azeri Nagydíj péntek délutáni, második edzésén a rendező nem győzte bevágni a közvetítésbe a vezetői hibák ismétléseit, olyan sok volt belőlük. Szinte minden percre jutott egy, és a nagymenők közül

Lewis Hamilton és Sebastian Vettel egyaránt sokat csetlett-botlott Baku utcáin,

többször megjárták az aszfaltozott bukótereket.

Utóbbi egyszer például úgy csúszott ki a várfal tövében lévő szűk 8-as kanyarnál, hogy a közvetlenül mögötte érkező Felipe Massa hátulról legázolta volna a bukótérben, ha nem tud időben megállni, tudniillik a brazil ugyanott szintén megcsúszott.

Nem volt viszont ilyen szerencsés Jolyon Palmer, aki ennek a kanyarnak a bejáratánál megcsúszott a kerékvetőn, és a szemközti falban landolt, így a délelőtti tréning után ismét előkerültek a piros zászlók. A Renault sokat kritizált pilótája ezzel még nehezebb helyzetbe hozta magát a csapatnál.

Verstappen mindkét pénteki edzésen behúzta az 1. helyet Forrás: 2017 Getty Images/Clive Rose

Rajta kívül Max Verstappen is lebontotta az autóját, bár ő legalább nem vesztett sokat, mert az edzés legutolsó percében csapta falhoz a Red Bullt. A holland egy kisebb elfékezés után megpróbálta bevenni a célegyenes végi balost, de ahelyett, hogy továbbengedte volna az autót, túl későn jobbra rántotta a kormányt, így megpördülve az RB13 egész jobb oldalát lezúzta.

Pedig e nélkül igazán boldog lehetett volna, ugyanis az első edzést követően a másodikon is az élre repítette a Red Bullt.

Előnye kereken 1 tizedmásodperc volt Valtteri Bottas előtt, a mercedesest kis hátránnyal Daniel Ricciardo és Kimi Räikkönen követte.

A látványosan küszködő Vettel több mint 1 tizeddel kikapott csapattársától, bár világbajnoki vetélytársát megelőzte, aki csak a 10. helyen zárt – jóllehet, Hamilton nem a szuperlágy, hanem a lágy keveréken jegyezte a legjobb idejét. Kifejezetten jól szerepelt a fiatal Lance Stroll, aki a 6. helyen végezve megelőzte a Force Indiákat.

Egy óra elteltével Fernando Alonso alatt ismét lerobbant a McLaren, a spanyol az autóból kiszállva ezúttal a kerítésnek támaszkodva búslakodott.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!