Kiderült, hogy a legtöbben miért vásárolnak speciális élelmiszereket, és melyik a kedvenc

Vágólapra másolva!
Egyre növekszik a kereslet a SPAR mentes és egészségtudatos termékei iránt. A fogyasztói igényeket figyelemmel kísérve a vállalat folyamatosan bővíti a mentes és egészségtudatos termékei körét, ma már ezernél is több termék tartozik ebbe a kategóriába. A SPAR üzletek vásárlói között vannak olyanok, akiknek egészségügyi okokból kell váltaniuk például laktóz-, vagy gluténmentes élelmiszerekre, míg mások sport, diéta vagy húsmentes étkezés miatti megváltozott életmódjukból fakadóan vásárolnak rendszeresen a SPAR Életmód kategóriába tartozó termékeket.
Vágólapra másolva!

A felmérések szerint speciális élelmiszereket fogyasztó vásárlók 

75%-a egészségügyi okokból változtatott étrendjén. A kutatások szerint a magyar lakosság 44%-a magának vagy valamely családtagja számára vásárol egészségtudatos termékeket.

A válaszadók 22 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő maga tart cukormentes, szénhidrát-csökkentett, laktóz- vagy gluténmentes diétát. A legtöbben a cukormentes vagy csökkentett cukortartalmú élelmiszerek iránt érdeklődnek. 

Az SPAR Életmód kategóriába tartozó termékeket - legyen szó glutén- és laktózmentes, vegán vagy biotermékekről, vitaminokról, illetve étrendkiegészítőkről - külön polcokon lehet megtalálni. A SPAR honlapjára pedig dietetikai tanácsokat és számos egészségtudatos recepteket is feltöltenek a vállalat sajtóközleménye szerint.

A SPAR rendszeresen akciózza a mentes és egészségtudatos termékeket. Az akciós szórólapokban rendszeresen, kiemelt módon is megjelennek az akciós Életmód termékek - általánosságban hetente 5-15 árucikket kínálnak kedvezményes áron. 

Minden terméknél külön piktogramm jelöli a szórólapokban, hogy az adott termék melyik mentes kategóriába tartozik.

A SPAR üzletekben a teljes áru termékek kedvezményes megvásárlását segítik az akciós kuponok, amelyeknek digitális verzióját a  MySPAR mobilalkalmazásban is megtalálják az érdeklődők. Az applikációban bevásárlólista is összeállítható. A SPAR Életmód programjáról, valamint a speciális táplálkozásról további információkat, tippeket ide kattintva lehet olvasni.