Tovább erősödnek a magyar-kínai digitális kereskedelmi kapcsolatok

Hszi Csin-ping kínai államfő fogadása, HsziCsinping, Budai Vár, Oroszlános Udvar, katonai ceremónia, katonaiceremónia, katonai tiszteletadás, katonaitiszteletadás, Dr. Sulyok Tamás, DrSulyokTamás, Orbán Viktor, OrbánViktor, 2024.05.09.
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősödése kiemelt fontosságú mindkét ország számára - jelentette ki Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára, miután kereskedelmi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Wu Jianggal, Shandong Dihao International Investment Limited Company képviselőjével a szaktárca tájékoztatása szerint.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár kiemelte: a mostani megállapodás is a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos és dinamikus növekedését szolgálja - írják a közleményben.

Kína Magyarország egyik legfontosabb Európán kívüli külkereskedelmi partnere, így napjainkban kulcsfontosságú a két ország közötti együttműködés az infrastruktúra, és a kereskedelem, különösen a digitális kereskedelem terén. 

Magyarország szempontjából a Kínával való hatékony gazdasági együttműködés kiemelt jelentőséggel bír a magyar gazdaság versenyképességének folyamatos és dinamikus növekedése érdekében - hangsúlyozta Izer Norbert a PM közleménye szerint.
    

Azt mondta, a mostani megállapodás célja a digitális kereskedelem működéséhez szükséges környezet feltételeinek vizsgálata, valamint a jó gyakorlatok kialakítása és fejlesztése ezen a téren. Az ilyen együttműködési nyilatkozatok számos módon segíthetnek mind a hatóságoknak, mind a vállalkozásoknak, és így a mindennapi életet érintő területeken is pozitív hatást gyakorolhatnak - emelte ki az államtitkár. 

Úgy fogalmazott: a megállapodás elősegíti a jogszabályok eredményes betartatását, erősíti a kereskedelmi kapcsolatokat, támogatja a technológiai fejlődést és eredményesebbé teszi a fogyasztóvédelmet is - közölte a Pénzügyminisztérium.
    

A kormány elkötelezett a magyar vállalkozások versenyképességének növelése és az adminisztrációjuk csökkentése mellett. A most aláírt megállapodás ezen a téren is fontos előrelépést jelent a magyar cégek számára - hangsúlyozta Izer Norbert a Pénzügyminisztérium közleményében.