Novák Előd felháborodott, hogy Mirkóczki Ádám körbeudvarolta Alföldit

népszavazás 2016 kvótareferendum, Mirkóczki Ádám
Budapest, 2016. október 2. Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot az urnazárás után a Képviselői Irodaházban 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Rá sem lehet ismerni az egykor még jobboldali párt, a Jobbik politikusainak megnyilvánulásaira. Ma már gond nélkül szembemennek saját korábbi nyilatkozataikkal és vállalják a nemzeti szavazóik nyílt elárulását, azzal hogy körbeudvarolják a jóérzésű jobboldali emberek által elutasított liberális véleményvezéreket. Vona már haladó szinten űzi a fenti SZDSZ-es virtust, de most a párt szóvivőjének sikerült egy interjúban az egykor még a Jobbik által hazaárulónak minősített Alföldi Róbertet jól megdicsérnie. Nem csoda, hogy ezzel Novák Elődöt, a párt egyik korábbi vezetőjét is kihozta a sodrából, aki Facebook-oldalán fakadt ki.
Vágólapra másolva!

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a Zugló Tv-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy milyen országot képzel el a Jobbik, és abba belefér-e Alföldi Róbert, aki ellen korábban a Jobbik tűntetett azt a választ adta, „Szerintem nemhogy belefér, hanem ez egyenesen feltétele egy normális országnak."

Mirkóczki Ádám Forrás: MTI/Kovács Tamás

A szóvivőnek sikerült további meghökkentő dolgokat is mondania, mikor kijelentette a 2010 előtti Jobbikról: "De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz." Magyarul a szóvivő megtagadta a saját múltjukat és nyilván azokat a szavazókat, akik korábban a Jobbikot támogatták.

Nos, egy újabb klasszikus, egykori SZDSZ-eseket megszégyenítő manővert mutatott be az egykor még nemzeti párt szóvivője. A Jobbik részéről egyre több az ilyen megnyilvánulás. Azt már megszokhattuk, hogy Vona, a párt elnöke sportot űz az utóbbi időben a jobboldal elárulásából és a liberálisok körbeudvarlásából.

Emlékezzünk csak vissza a köpönyegforgató pártelnöknek a tavalyi Spinoza Házban tett látogatására, vagy éppen a néhány hete Lázár János videója miatt küldött nevetséges bocsánatkérő levelére, amellyel bizonyította, hogy semmivel sem jobb az egykori szabad madaraknál: a pénzért és a hatalomért mindenre képes. Manapság pedig erősen azt rebesgetik, hogy Vona szépen lefeküdt, az egykor még a jobboldali emberek tucatjait összeverető Gyurcsány Ferencnek.

Így nem csoda, hogy az egykori valódi nemzeti radikálisok sorra hagyták és hagyják el a pártot, köztük a Jobbik korábbi vezéralakjai: Morvai Krisztina, Budaházy György vagy Gaudi-Nagy Tamás.

Most Mirkóczki fenti interjújában a köztudottan balliberális és migránspárti Alföldi Róbertet ajnározta, amivel érthető módon teljesen kiborította egykori párttársát, a Jobbikból történő kiebrudalása óta határvadászként tevékenykedő Novák Elődöt.

Novák így ír Facebook-oldalán:

2010-ben még hazaárulónak nevezték Alföldit

Novák felháborodottsága érthető, hiszen egy olyan embernek udvarol most éppen Mirkóczki, akit 2010. december 1-én még – jogos fölháborodottságukban – hazaárulónak neveztek a Jobbikosok, mivel az „érzékeny lelkű művész" azon az évfordulón, amikor Románia bekebelezte Erdélyt, a Budapesti Román Kulturális Intézet kérésére átadta egy ünnepség tartására a (magyar) Nemzeti Színház nagytermét, ezzel megsértve minden jóérzésű magyar embert.

Akkor a Jobbik így írt Alföldi tettéről: „kimeríti a hazaárulás fogalmát, hogy a román nagykövetség kérésének eleget tesz egy olyan szimbolikus magyar közintézmény, mint a Nemzeti Színház, s helyszínt biztosít december elsejére egy provokációnak".

Azóta a Jobbik szerint a bevándorláspárti Alföldi már nélkülözhetetlen feltétele egy normális országnak. Hogy bízhatnánk egy ilyen párt szavahihetőségében?

Ki hiheti el, hogy a Jobbik nem bontaná le a kerítést és engedné be a migránsok tömegét, miután egy balliberális, nyíltan bevándorláspárti, a nemzeti gondolkodású emberek orra alá folyton borsot törő – a fenti csak egy példa volt – művészt udvarolnak körbe? Valószínűleg senki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!