Menczer Tamás: A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

Menczer Tamás, MenczerTamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás közölte: a Fidesz országos választmánya hétfőn elfogadta a megyei, a fővárosi és az EP-listát is.

Hozzátette: az önkormányzati választáson a Fidesz indítja a legtöbb jelöltet a pártok közül.

A politikus beszámolt arról, hogy ötvenezer aktivista segíti a kampányt az elkövetkező hetekben, ezer helyen jelennek meg standdal, és azokat, akik korábban erre felhatalmazást adtak, személyesen is megkeresik.

A választás tétje óriási, ennek megfelelően "rendezték be" az előttük álló kampányidőszakot - mondta a kommunikációs igazgató.

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn
Fotó: Menczer Tamás fb-oldala

A kormány és a kormánypártok békepártiak, míg a baloldal - "a tények és a saját vallomásuk alapján" - háborúpárti, ezért olyan embereket kell Brüsszelbe küldeni, akik a magyarok érdekeit képviselik - emelte ki.

Magyarország akkor jár jól - tette hozzá -, ha Orbán Viktor a miniszterelnök, és a Fidesz-KDNP adja a kormánypárti szövetséget, és a településeken hozzájuk köthető emberek vannak.

"Látjuk, hogy Budapesten mi van. Ha a baloldal nyeri a főpolgármesteri és a települési polgármesteri pozíciókat, akkor nem a település fejlesztésére koncentrál, hanem a települést egy erőforrásnak használja a kormány elleni harchoz. Ez pedig nem a település érdeke" - hangoztatta.   

Menczer Tamás megerősítette, hogy a Fidesz kitart a békepárti álláspont mellett, azonban az ország békéjének és a kormány békepártiságának megőrzése "nem egy lezárt folyamat, ez egy folyamatos küzdelem".

Úgy fogalmazott: "lépésről lépésre kell megvédeni a békepárti pozíciót, az ország békéjét és biztonságát. A nyomás óriási rajtunk és egyre növekszik".
    

"Nem küldünk katonákat az ukrajnai háborúba, és a békepárti pozíciót is megvédjük, ha a magyar emberek ebben támogatnak bennünket" - hangsúlyozta Menczer Tamás.