Nem vicc: Kémek toborzásába kezdett Magyar Péter

Vágólapra másolva!
Online kémeket toboroz Magyar Péter, hogy mindennap jelentéseket küldjenek neki arról, hogy milyen anyagok jelentek meg az agresszív exférjről. A kommunista titkosszolgálati módszerek újjáéledése nem véletlen Magyar esetében, mivel nagyapja is már a Kádár-rendszer egyik legbefolyásosabb embere volt, miközben azt állította (hazudta), hogy 1956-ban fegyveresen harcolt a szabadságharcban.
Vágólapra másolva!

Az együttműködés újabb formájára derült fény a Bajnai Gordon-féle kör és Magyar Péterék között. Magyar már az április 19-i orosházi fórumán megemlítette, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani. Magyar a következőt állította ezen az eseményen:

Egy civil szervezet ajánlott nekünk segítséget, akik eddig is már jelen voltak a szavazásokon, és nekik van 11-12 ezer emberük. Emellé kell nekünk még 10 ezret szereznünk 

Már eddig is valószínűsíteni lehetett, hogy a szervezet azonos a Bajnai Gordon által gründolt 20K22-vel, amely 20 ezer aktivistát toborzott szavazatszámlálónak a 2022-es választásra. Most azonban Magyar Péter szűkebb környezetéből is megerősítést nyert a feltételezés.

Kémeket keres Magyar Péter

Ehhez kapcsolódik, hogy Magyar Discord-csoportjában újabb akciót indítottak. Ennek lényege, hogy egyfjta online kémeket keresnek. A feladatuk a jelentkezőknek az lenne, hogy többek között videókat, támadható nyilatkozatok gyűjtését, majd ezekről jelentéseket kellene mindennap küldeniük a központba. Az erről szóló bejegyzést alább nézhetik meg: 

Az online kémek jelentkezését csütörtökön este hat óráig várták. Minden bizonnyal a jelentkezők feladata lesz, hogy minden Magyar Péterről szóló valóságos, és nem baloldali, propagandisztikus hírt jelentsenek, és így tüntessék el az agresszív exférj számára kínos tartalmakat a közösségi oldalakról. 

Hazudhatott Magyar Péter a nagyapjáról is: ávósokkal együttműködő, baloldali bíró volt a Jogi esetek egykori "sztárja"

A Rákosi-,és Kádár-rendszer titkosszolgálatára emlékeztető akció nem véletlenül kötődik Magyar Péterhez. Mint ismert, az agresszív exférj nagypapája Erőss Pál meglehetősen jó kapcsolatot ápolt a kommunista rendszerrel. Részletesen bemutattuk, hogy Magyar Péter állandóan nagyapja emléke mögé bújik és azt állítja (lódítja), hogy dr. Erőss Pál, a kommunista televíziózás népszerű műsorának, a Jogi eseteknek szakértője (mondhatni, sztárja) a diktatúra idején ellenálló volt, egyenesen a rendszer ellensége és (semmilyen dokumentummal nem igazolható) 1956-os hős. Miközben sikeres bíró volt és tévésztár. 

Mező Gábor, a Századvég vezető kutatója Magyar Péter múlttal kapcsolatos hazugságai után az érintetthez fordult:

"Nyílt kérdés Magyar Péterhez. Ez tényleg érdekel. Azt írtad, hogy nagyapád, Erőss Pál 1956-ban „fegyverrel harcolt a hazájáért” – írja közösségi oldalán Mező Gábor, a Századvég vezető kutatója.  Elmondanád nekünk, hogy akkor hogyan lehetett a „Markóban” fogalmazó éppen ötvenhat idején? És hogyan „járta végig a gyakorlati lépcsőfokokat” addig, hogy négy év múlva már egyenesen bíró legyen? Ha jól számolom, alig huszonhat évesen? A kádári megtorlás legsötétebb idején. Így jutalmazta a Kádár-diktatúra legnagyobb ellenségeit?

Nagyapád erről így mesélt még régen:

Egyetem után a Markóba kerültem, mármint úgy, hogy az ott lévő kerületi bíróságon lettem fogalmazó. Végigjártam a szakma gyakorlati lépcsőfokait, s majd négy év múlva, 1960-ban Budára neveztek ki bírónak.”

Meséld már el légy szíves, hogy a kádári vérszivattyú korszakában, amikor százezrek elhagyták a hazájukat, számtalan embert bebörtönöztek, több százat kivégeztek, közben Marosánék a tömegbe lőttek, mindenkit megfélemlítettek, szóval hogyan lehet, hogy a nagyapád közben fogalmazóból bíró lett? Úgy, hogy szerinted „fegyverrel harcolt”. Úgy volt esetleg fegyvere, mint a nyolcvanas évek másik tévécsillagának, Popper Péternek, aki a forradalmárokra vadászott a Lenin Intézet diákjaként? Vagy mint Horn Gyulának? Vagy tényleg szabadságharcos volt, és ezt jogászként valahogy meg tudta úszni akkoriban? Valami forrást kérünk Erőss Pál ötvenhatos tetteiről.

Válaszod előre is köszönöm.

áll Mező Gábor bejegyzésében.