Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

Donáth Anna Cseh Katalin, donáthanna csehkatalin
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Momentum továbbra is azzal büszkélkedik, hogyan próbálja gátolni a hazánkba érkező uniós forrásokat. Amikor Cseh Katalint kérdezte erről a Magyar Nemzet, a képviselő belezavarodott a mondanivalójába. A Fidesz EP-listavezetője szerint Cseh Katalin a magyar Eva Kaili.
Vágólapra másolva!

Büszke vagyok arra, hogy ezek a fejlesztések már most megvalósulófélben vannak számos kerületben és számos budapesti városban és ööö…számos… ezt fogják bevágni, ugye hogy ezt fogják bevágni?

– így zavarodott bele Cseh Katalin saját mondandójába, amikor a Magyar Nemzet arról kérdezte, nem érzik-e visszásnak, hogy az uniós források visszatartásáért kampányolnak. 

A Momentum ugyanis büszkén kampányol azzal, hogy sokat lobbiztak azért, hogy – legalábbis állításuk szerint – az uniós források a megfelelő helyekre kerüljenek. A Momentum EP-képviselője egyébként meg is erősítette a Magyar Nemzetnek, nagyon büszke arra, hogy állítása szerint elérték, hogy uniós források a kormányt megkerülve jutnak el bizonyos helyekre.

Ez azért is érdekes, mert a Momentum elfelejtette megemlíteni, hogy a közelmúltban több helyszínen is házkutatást tartott a Cseh Katalin nevéhez köthető uniós botránnyal összefüggésben a hatóság. Az ügyben a NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz, és az elmúlt években már két gyanúsítottat is kihallgattak.

Milliárdos csalás ügyében nyomoznak

Mint emlékezetes, a botrány még  2021 nyarán robbant ki, az Anonymus álarcos alak leleplező anyagai után. A nyilvános adatok alapján arra lehetett következtetni, hogy a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat tagjai bűncselekménygyanús körülmények között pályáztak és nyertek el 4,8 milliárd forintot. A nyomozók megállapították, hogy a vállalkozások összehangoltan pályáztak uniós és hazai pénzekre. Több esetben azonos volt a cégek székhelye, fióktelepe, ügyvezetője, de párszor egyezés mutatkozott a beszállító személyében és a projekt megvalósításának helyszínében is.

Donáth Anna és Cseh Katalin arra büszke, hogy a saját hazájuk ellen áskálódnak.

– ezt pedig már Deutsch Tamás mondta a Magyar Nemzetnek.  A Fidesz EP-listavezetője szerint az említett képviselők ócska, hazug tákolmányok és ostoba állítások jegyében nem kevesebbet kezdeményeztek, mint hogy a komoly, de végül eredményes tárgyalásokat követően a Magyarország által elérhető tízmilliárd eurónyi uniós forrást újra vegyék el hazánktól. A politikus kitért arra is, hogy Cseh Katalin meglátása szerint a magyar Eva Kaili, hiszen a fent említett céges botrányban megközelítőleg ötmilliárd forintnyi forráshoz jutottak hozzá csalárd módon, és ezért a korrupciógyanús ügyben büntetőeljárás folyik. Deutsch Tamás szerint az unió legsúlyosabb korrupciós ügyében érintett Eva Kaili ministránslány Cseh Katalinhoz képest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK