Zsigmond Barna Pál: Brüsszelben változás kell!

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.04.26., UkránOroszháború
Ukrán légvédelem az odesszai régióban április 24-én.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Brüsszelben változás kell, az európai parlamenti választás tétje, hogy háború lesz vagy béke az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára szerint.
Vágólapra másolva!

Zsigmond Barna Pál Magyarország európai uniós csatlakozásának huszadik évfordulója alkalmából közösségi oldalán közzétett videóban emlékeztetett arra: Magyarország mindig is "Európa szívében" volt.

"Szent István már ezer évvel ezelőtt Európa részévé tette hazánkat, onnan csak az idegen és kommunista hatalmak tudtak minket erőszakkal távol tartani" - fűzte hozzá. Húszéves csatlakozásunk után sem az a kérdés, hogy Európa része akarunk-e maradni, hanem hogy Európa önmaga akar-e maradni, és milyen Európát akarunk. "Mi magyarok nem akarunk sem egy háború sújtotta, sem egy bevándorló kontinenst" - húzta alá.

"Mi egy békés Európát akarunk, ahol békében élnek a nemzetek, és békében élnek családjaink, amely nem megy felelőtlenül háborúba, nem enged be tízmillió számra bevándorlókat, amely hisz a nemzetállamok erejében, és kiáll a keresztény-zsidó kultúra védelmében" 

- fogalmazott. 

Változásra van szükség

Brüsszel úgy látott neki az eddigi Európa felszámolásának, hogy arra soha nem kapott az emberektől felhatalmazást - mondta. Kijelentette: Európában változásra van szükség, de ez a változás nem fog magától bekövetkezni, "nekünk kell elhozni, meg kell őriznünk nemzeti szuverenitásunkat. Nem engedhetjük, hogy a brüsszeli balliberális vezetők a magyar és európai emberekre olyan döntéseket kényszerítsenek rá, amelyeket nem akarnak, amelyek értékeikkel és érdekeikkel ellentétesek".

Hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett kiállása mellett szükség van a magyar és az európai választók kiállására is. "Június 9-én le kell váltani a háborúpárti és korrupt brüsszeli bürokratákat, és le kell váltani a hazájukat folyamatosan hátba támadó, háborúpárti dollárbaloldaliakat is" - mondta az államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK