Három aranyérmet nyertek a Táncművészeti Egyetem hallgatói Olaszországban

tancmuveszeti egyetem
Vágólapra másolva!
Öt dobogós helyezést értek el a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói a 10. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárs Táncversenyen.
Vágólapra másolva!

Öt dobogós helyezést, köztük három első helyet szereztek a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói a 10. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárs Táncversenyen. A délolasz Lecce városában március 22-24. között rendezett eseményen a Magyar Táncművészeti Egyetem öt hallgatója vett részt és kiválóan szerepeltek - írta a Színház Online.

Klasszikus szóló kategóriában Szűcs Liza első helyezést ért el. Szintén első lett Kortárs duó kategóriában Precup Júlia és Boboi Félix kettőse. A harmadik aranyat Klasszikus csoportos kategóriában Szűcs Liza, Sánta Benedek és Pethő Ferenc érdemelte ki a Babatündér, pas de trois-val.

Emellett Boboi Félix klasszikus szóló kategóriában harmadik lett, Precup Júlia modern szólóban második, és Pethő Ferenc is a legjobb tíz közé jutott. 

A hallgatók felkészítő mesterei Kövessy Angéla, Krajczár Balázs, Túri Sándor, Kulcsár Noémi és Kalmár Attila voltak. Az MTE csapatát Végh Krisztina mesternő kísérte el a versenyre, a zsűriben Barna Mónika mesternő képviselte az egyetemet.