Több utas beperelt egy légitársaságot, mert traumát okoztak nekik repülés közben

Alaska Airlines Boeing 737-700 airplane at Los Angeles airport business trip takeoff airplanes liftoff dealing HOLIDAYS travel air_transport AIRPORT flying aviation travelling TRANSPORT circulation United States of America jet Travel_and_Commuting aeropla
Korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Három utas beperelte az Alaska Airlines légitársaságot. Azt állítják, hogy érzelmi sérülést szenvedtek, amikor egy szolgálaton kívüli pilóta megpróbálta leállítani a Washington államból San Franciscóba tartó repülőgép hajtóműveit. 
Vágólapra másolva!

Az eset a múlt hónapban történt, most perbe fogták a légitársaságot.

A pert indító utasok azt állítják, hogy a történtek óta szorongástól, álmatlanságtól szenvednek, félnek a repüléstől való félelemtől és egyéb érzelmi hatások nehezítik a napjaikat.

A San Franciscóban élő Matthew Doland és Theresa Stelter, valamint a washingtoni Kenmore-i Paul Stephen azt állították, hogy a pilótát nem lett volna szabad beengedni a pilótafülkébe, mert depressziós volt és alváshiányban szenvedett.

A periratok szerint az légitársaság pilótája, a 44 éves Joseph David Emerson a pilótafülkében ült, amikor hirtelen azt mondta, hogy "nem vagyok jól", és megpróbált meghúzni két fogantyút, amelyek bekapcsolják a tűzoltó rendszert, és leállítják a hajtóművek üzemanyagellátását.

A repülőgépen ülők számára ez olyan érzés volt, mintha orral zuhanni kezdett volna a gép.

A CNBC beszámolója szerit az Alaska Airlines vizsgálja a panaszt.

- írták közleményükben.