Giorgia Meloni: Ami Brüsszelben történik, az megdöbbenéssel tölt el bennünket

Vágólapra másolva!
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök is reagált a hazai és külföldi sajtót is felkavaró eseményről, amelynek során a brüsszeli polgármester bezáratta a Brüsszelben tartandó Nemzeti Konzervativizmus Kongresszust. Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsalád X-oldalán olvasható a miniszterelnök reakciója.
Vágólapra másolva!

„Ami Brüsszelben történik, az hitetlenkedéssel és megdöbbenéssel tölt el bennünket. A belga főváros egyik önkormányzatának polgármestere betiltott egy konferenciát, amelyen a tervek szerint kormányfők, nemzeti és európai parlamenti képviselők vettek volna részt. A rendelet nyomán a rendőrség fizikailag megakadályozta, hogy a vendégek és az előadók belépjenek a konferenciára” – fogalmazott Meloni.

Azonnal felkértem Alexander De Croo belga miniszterelnököt, hogy járjon utána a történteknek, és köszönöm neki, hogy időben és egyértelműen fellépett a szólásszabadság Brüsszelben zajló gyűlöletes elnyomása ellen. 

"Teljes szolidaritásomat fejezem ki az indokolatlan visszaélés minden áldozatának, különösen a jelenlévő ECR-tagoknak” – olvasható a bejegyzésben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK