Egy szálloda medencéjéből húztak ki egy kislányt Tenerifén

Vágólapra másolva!
A spanyolországi Tenerifén egy hatéves brit kislányt ötven perccel azután húztak ki egy szálloda medencéjéből, hogy a vízimentő elment. A helyi rendőrség vizsgálatot indított a Granada Park Hotelben múlt héten történt incidens miatt.
Vágólapra másolva!

A borzalom május 9-én este történt a Tenerife délnyugati partján fekvő Los Cristianosban. A mentőszolgálathoz hívás érkezett, amelyben orvosi segítséget kértek a lányhoz, akit több más vendég és a személyzet mentett ki a medencéből.

A nyomozók most azon dolgoznak, hogy megállapítsák, hol voltak a hatéves kislány szülei abban az időben, és miért nem volt jelen úszómester a medencénél.

A Canarian Weekly szerint a lány eszméleténél volt, de nagyon megijedt. Úgy látták, hogy a lány fuldoklik, amikor a mentők odaléptek, hogy kihúzzák a medencéből.

A mentők azonnal megkezdték a kislány lélegeztetését, amint kihúzták a vízből.

Két járőrkocsi érkezett a helyszínre, valamint egy orvos és egy elsősegélynyújtó. A mentők ezután egy közeli kórházba szállították a lányt.

Ott aspirációs tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amelyet az okoz, ha valaki folyadékot lélegzik be a tüdőbe.

A kórházi személyzetnek sikerült stabilizálni a lányt, de állapotának súlyossága miatt azóta átszállították egy egyetemi kórház gyermek sürgősségi osztályára. A kislányt sikerült megmenteni, de állapota jelenleg ismeretlen - írta a Daily Mail.

Nem figyelnek a gyerekekre

Nem reagáló, már kékülő kisgyerek életét mentették meg rendőrök Floridában is. A gyermek a család medencéjében fuldoklott, a szülők felügyelet nélkül hagyták.

Ötéves brit fiú fulladt a medencébe a családi nyaraláson Egyiptomban is tavaly. A birminghami Kelan Logan-Derench beleesett a medencébe, alig egy nappal azután, hogy megérkezett anyukájával, idősebb nővérével és nagymamájával az egyiptomi szállodába. A családja teljesen összetört.

Majdnem megfulladt egy kislány a medencében, mert a szűrő elkapta a haját. A hatéves kislányt a medence szűrője két percen át tartotta a víz alatt egy hotelben, a Lanzarote déli részén lévő Playa Blancán.

Márciusban arról is írtunk, hogy egy hibás medence miatt halhatott meg egy 8 éves kislány. A szálloda medencéjének csövébe szorult be és fulladt meg. A gyereket több órán át keresték, mire megtalálták, már nem lehetett rajta segíteni.