Újabb sokkoló dolog derült ki Harry herceg londoni látogatásáról

Harry,herceg,Károly,brit,uralkodó
Harry herceg
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, III. Károly nem találkozik Harry herceggel, amíg ő az Egyesült Királyságban tartózkodik. Az uralkodónak a kötelezettségei miatt nem lesz ideje kisebbik fiát fogadni. Órákkal azután, hogy ez kiderült, újabb sokkoló hír látott napvilágot: Vilmos herceg lesz a parancsnoka Harry egykori helikopter ezredének.
Vágólapra másolva!

A 39 éves Harry herceg nagyon szerette volna látni az apját, miután Kaliforniából Londonba repült, de a szóvivője azt mondta: ez sajnos nem lesz lehetséges Őfelsége beosztása miatt

- írta legfrissebb, a királyi családról szóló cikkében a The Sun.

Harry az Invictus Games tíz éves évfordulója miatt utazott haza, de az édesapjának a Fidzsi-szigetek miniszterelnökét kellett köszöntenie akkor a Buckingham-palotában. Két órával azután, hogy ez kiderült, 

az uralkodó elárulta, jövő hétfőn részt vesz egy ünnepségen, amin a 41 éves Vilmos herceget a hadsereg helikopter ezredének parancsnokává nevezik ki.

Annak az ezredének, amiben egykor Harry herceg szolgált. A ceremónia egy olyan Apache helikopter előtt lesz majd, amellyel Harry harcolt Afganisztánban. Vilmos a levegőbe fog emelkedni a járművel.

Az időzítés mindent elárul

- mondta egy forrás a lapnak.

Károly királyt lencsevégre kapták kedden reggel, amikor elhagyta a windsori kastélyt. Délután 2 órakor Sussex hercegének és hercegnőjének hivatala bejelentette, Harry nem fog találkozni az apjával.

Válaszul a sok kérdésre és a folyamatos találgatásokra, hogy a herceg találkozik-e az apjával, amíg az Egyesült Királyságban tartózkodik ezen a héten, ez sajnos nem lesz lehetséges Őfelsége beosztása miatt

- mondta a pár szóvívője. Kiemelte, a herceg természetesen megérti a helyzetet és reméli, hogy hamarosan találkozhat az uralkodóval.

KárolyKirály, Károly, király, Charles, brit
Fotó: Rasid Necati Aslim / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Buckingham-palota nem kommentálta a hírt. Nem sokkal ezután bejelentették, Vilmos átveszi a hadsereg helikopter ezredének irányítását.