Több száz milliárd forint értékű kokaint foglalt le a Karib-tengeren egy brit hadihajó

Vágólapra másolva!
Öt hónap alatt több mint félmilliárd font, mintegy 230 milliárd forint, értékű kokaint foglalt le kábítószercsempészektől egy brit hadihajó a Karib-tengeren.
Vágólapra másolva!

A londoni védelmi minisztérium hétfői tájékoztatása szerint a brit királyi haditengerészet Trent nevű járőrnaszádja az elmúlt napokban üldözőbe vett egy gyanús hajót, amelyre az amerikai parti őrség egyik járőröző repülőgépe hívta fel a figyelmét. Az üldözött hajóról a kábítószercsempészek a tengerbe dobálták a kokainbálákat, de a Trent személyzete radarok segítségével azonosította és összegyűjtötte a kábítószercsomagokat.

A brit védelmi minisztérium hétfői beszámolója szerint több mint 2,5 tonna kokaint sikerült kiemelni a tengerből; ennek a mennyiségnek az utcai értéke 204 millió font (93 milliárd forint).

A tárca ismertetése szerint a Trent, amely december óta járőrözik a karibi térségben kifejezetten a kábítószercsempészet elleni fellépés céljával, a tevékenységének kezdete óta eltelt öt hónapban - a 2548 kilogrammos legutóbbi fogással együtt - 6,4 tonna kokaint foglalt le Európába és Amerikába tartó csempészektől. Ennek a mennyiségnek az utcai értéke a minisztérium szerint jelenleg 511 millió font (233 milliárd forint).