Vágólapra másolva!
A magyar sport színe-java vonult fel a csütörtök esti "Sportcsillagok Gálaestje 2003" elnevezésű rendezvény keretében megtartott Év sportolója díjátadáson a Budapest Kongresszusi Központban. 1958 óta most 46. alkalommal választották meg az aktuális esztendő legjobb magyar sportolóit. Az eseményen posztumusz díjjal ismerték el az idén elhunyt Papp László háromszoros olimpiai bajnok ökölvívó, valamint Knézy Jenő és Molnár Dániel sportriporterek munkásságát.

Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu), az Év edzője: "Megszakítás nélkül harmadszor kaptam meg ezt az elismerést, s ezúttal nem Rozgonyi, hanem Rozsnyói névre töltötték ki a diplomát. Sokáig második voltam Kiss László, majd sporttársam, Ludányi Róbert mögött, sohasem irigykedtem rájuk, ők is megérdemelték. De azért jobb érzés elsőnek lenni... Hallom, a szurkolók és az újságírók közül nagyon sokan úgy kezdik az athéni esélylatolgatást, hogy a női kajakosok nyernek hármat, aztán a többit majd meglátjuk. Hogy nyomasztó-e az esélyesség terhe? Nézze, ha Plovdivban, Milánóban vagy Szegeden lenne az olimpia, ahol kiszámíthatóak a szélviszonyok, nem aggódnék, mert tudom, hogy Katiék a legjobbak a világon. De az athéni pálya borzasztóan szeles, egyre erősebben, összevissza fúj a szél, a nap előrehaladtával egyre hullámosabb a víz. Különben is, minden ott fent van megírva..."

Kemény Dénes (vízilabda), az Év szövetségi kapitánya: "A véleményem a választásról: ez csak egy játék, amit pontosan ezért kell véresen komolyan venni... Amúgy szívből gratulálok a játékosaimnak, hogy saját magukat és engem is hozzásegítettek a győzelemhez..."

Annus Adrián (kalapácsvető), az Év férfi sportolója: "Hihetetlenül boldog vagyok, ez életem egyik legnagyobb elismerése. Szerintem az jelentette a különbséget köztem és ugyancsak vb-ezüstérmes sporttársam, Fazekas Robi között, hogy én megnyertem a Grand Prix világdöntőjét. Hogy mit éreztem a világbajnoki döntő után, ahol ezüstérmes lettem? Örömet vagy csalódást? Egyiket sem: fáradtságot. Az olimpia után viszont örülni szeretnék..."

Kovács Katalin (kajakos), az Év női sportolója: "Talán szokatlan egy élsportolótól, de nekem a kajakozás a mai napig a szerelmem, a hobbim, nem pedig a munkám. Akkor is csinálnám, ha egy vasat sem kapnék érte. Az persze hab a tortán, ha jönnek a győzelmek, s még meg is tudok élni a hobbimból. Tavaly is én lettem az év sportolónője, s ha jövőre sikerülne a mesterhármas, akkor az azt jelentené, Athénban is kijött a lépés..."

Ch. Gáll András