Elfér-e 62 ember egy szörfdeszkán?

Providence, 2015. április 14.
A Cumulus Media által közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Bob Steel projektmenedzser (b) és John Barnitt, a mouldCAM amerikai mérnöki vállalat elnöke áll egy óriási szörfdeszka két fele között a Rhode Islanden fekvő Pro
Providence, 2015. április 14. A Cumulus Media által közreadott, dátummegjelölés nélküli képen Bob Steel projektmenedzser (b) és John Barnitt, a mouldCAM amerikai mérnöki vállalat elnöke áll egy óriási szörfdeszka két fele között a Rhode Islanden fekvő Providence-ben. A vállalat június közepén új világrekordot szeretne felállítani azzal, hogy a világ legnagyobb szörfdeszkájával a lehető legtöbb ember szörfözik majd egyszerre. A deszka 12,8 méter hosszú, 3,3 méter széles lesz és 62 embernek kell együtt 10 másodpercig szörföznie, hogy új rekordot állítsanak fel. (MTI/AP/Cumulus Media/Andrew Augustus)
Vágólapra másolva!
Rekordkísérletre készül egy Rhode Island-i tervező és gyártó cég: a világ legnagyobb szörfdeszkájának megépítésére vállalkoztak.

A bristoli mouldCam a kaliforniai Visit Huntington Beach turisztikai portál számára építi a gigászi szörfdeszkát. A júniusi rekordkísérlet szervezői egyszerre 62 hullámlovast szeretnének felállítani a deszkára. Az érvényes rekord megdöntéséhez a 62 hullámlovasnak tíz másodpercig kell állva maradnia a szörfdeszkán.

Forrás: MTI/AP/Cumulus Media/Andrew Augustus

A cég szerint a szörfdeszka 13 méter hosszú és 3,3 méter széles lesz. A sporteszközt Kaliforniában fogják befejezni és lefesteni a rekordkísérlet előtt.

Bob Steel, a projekt vezetője elmondta, egy repülőgép-tervező mérnök is dolgozik a deszka építésén, hogy a szörfdeszka súlyelosztása megfelelő legyen.