Diploma vagy sport – tényleg választani kell?

Vágólapra másolva!
Sokan azt gondolják, hogy az egyetemi tanulmányok megkezdésével a sportot háttérbe kell szorítani.

A tanulmányok és a sport egyensúlyának megteremtését tűzte ki célul a Károli Gáspár Református Egyetem hosszú távú sportstratégiája, melyet a frissen megalakult Károli Sportegyesület számos rendezvénnyel, sportprogrammal és sportolási lehetőséggel támogat. A kötelező testnevelésóra keretein belül 4 sportág közül választhatnak a hallgatók, a Károli Sportegyesület pedig 5 szakosztályával biztosít lehetőséget a mozgásra, a szabadidő hasznos eltöltésére és egyben remek lehetőséget ad az egyetem öt karán tanuló hallgatóknak egymás megismerésére – az élményt adó sporttevékenység ugyanis igazi közösségteremtő erő. Az egyetem sportéletének, szabadidős és versenysport-fejlesztésének elősegítésére létrejött Károli SC az igazolt versenyzők versenyzési feltételeinek megteremtése és az utánpótlás-nevelési tevékenység mellett a tömegsportprogramok szervezésével kívánja támogatni az intézmény hallgatóinak és munkavállalóinak jó fizikai kondícióját.

Forrás: KRE

Az egyetem együttműködési megállapodást kötött az ország hat legnagyobb fővárosi sportegyesületével, a Ferencvárossal, a Honvéddal, a Vasassal, a BVSC-vel, az MTK-val és az Újpesttel, valamint a Sportegyesületek Országos Szövetségével annak érdekében, hogy az egyetem meglévő infrastrukturális lehetőségeit továbbfejlessze, ezáltal még több lehetőséget adva hallgatóinak sporttevékenység folytatására.

A test és lélek egyensúlyát szem előtt tartva a hallgatók magas színvonalú szakmai képzése mellett az egészséges életmódra nevelés is hangsúlyosan fontos része az intézmény oktatási- és sportstratégiájának, a fizikai aktivitás egészségügyi előnyei ugyanis a tanulásban is tetten érhetők, hiszen a hallgatók összeszedettebbek és koncentráltabbak tanulmányaik során, ha aktív, rendszeres mozgást végeznek. A frissdiplomás hallgatók pedig sokkal versenyképesebbek, ha jó fizikai kondícióban lépnek ki a munkaerőpiacra.

Az újjáalakult egyetemi sportiroda igazgatója Sárfalvi Péter világbajnok öttusázó, akinek célkitűzése, hogy az egyetemen mindenki megtalálja a hozzá közel álló mozgásformát. Emellett a Károli Sportegyesület lehetőséget biztosít a profi sportolóknak, hogy tanulmányaik mellett is folytathassák sporttevékenységüket, hiszen az egyetem olyan kettős életpályamodellt kínál az ide jelentkezőknek, mellyel a tanulás és a sportolás összeegyeztethető. Az egyetem versenyszerű sporttevékenységet folytató hallgatói egyedülálló sportösztöndíjban is részesülnek. A közeljövőben pedig sporttal kapcsolatos képzések indítását tervezi az intézmény, amely lehetővé teszi az élsportoló hallgatóknak, hogy sportkarrierjük után a sport közegében helyezkedhessenek el.

Forrás: KRE

Az egyetem magas színvonalú, jól felszerelt konditermekkel várja a hallgatókat, akik az egyetem nagy sikerű sportcsapataihoz is bátran csatlakozhatnak a tanév során. Az intézmény méltán büszke sikercsapataira, az Európai Egyetemi Játékok ezüstérmes, valamint négyszeres országos bajnok strandkézilabda-, az ötszörös Budapest-bajnok röplabda- vagy a háromszoros Budapest-bajnok kézilabda csapatára. A Károli Gáspár Református Egyetemen jelenleg is több élsportoló, Európa- és világbajnok, olimpikon, olimpiai bajnok tanul.

Forrás: KRE