Ezek a legnépszerűbb használt autók a magyar vásárlók körében

Vágólapra másolva!
Az elmúlt egy évben növekedett az elektromos autók népszerűsége Magyarországon, de a használtautó-piacon továbbra is a belső égésű motorral szerelt modellek dominálnak.
Vágólapra másolva!

Csaknem egymillió hirdetés áttekintésével és több mint 5,5 millió telefonos érdeklődés alapján vizsgálta meg a Használtautó.hu, hogy az érdeklődők körében milyen meghajtású használt autók a legkeresettebbek.

 

Az elmúlt egy évben több mint 518 ezer benzines és több mint 400 ezer dízelautót hirdettek a portálon, amikre ez idő alatt összesen több mint ötmillió telefonos érdeklődés érkezett. Elektromos autóból mindeközben megközelítőleg 29 ezer, míg hibridből nagyságrendileg 24 ezer darabból válogathattak a vásárlók. Ezekkel kapcsolatban több mint 58 ezer alkalommal érdeklődtek telefonon.

 

Az adatokból tisztán látszik, hogy a belső égésű motorok tiltását célzó európai tervek továbbra sincsenek összhangban a vásárlói igényekkel. Ennek egyik fő oka az árérzékenység: egy tízévesnél idősebb elektromos vagy hibrid autó átlagára ugyanis egy tízévesnél idősebb benzines vagy dízelautó autó átlagárának akár több mint kétszerese lehet. Tízévesnél fiatalabb modellek esetében másfélszeres szorzót látni.

 

A portál szakértője szerint a vásárlók árérzékenységét az is jól mutatja, hogy a legnépszerűbb meghajtásnak számító benzines autók legkeresettebb modelljei azok a típusok, amelyek a legmegfizethetőbbnek számítanak a piacon.