Vágólapra másolva!
Fontolgatja a Pirelli, hogy az Ausztrál Nagydíj tapasztalatai alapján új színkódokat dolgoz ki abroncsai számára.

Idén nemcsak új gumigyártó debütált a Forma-1-ben, a Pirelli új jelölési rendszert is bevezetett. A márkajelzést különböző színekkel festik az oldalfalra, a sárga a lágy, a piros a szuperlágy, az ezüst a kemény, a fehér pedig a közepes keveréket jelenti.

Az Ausztrál Nagydíjon volt egy kis gond a gumik azonosíthatóságával, így elképzelhető, hogy a Pirelli változtat a rendszeren. "Megvizsgáljuk a jelöléseket, különösen az ezüstöt és a fehéret" - nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. Ausztráliába lágy és kemény keveréket szállított a gyártó.

"A sárga teljesen egyértelmű volt, nem lehetett kérdés, hogy lágy gumiról van szó. Ellenben az ezüst nem volt az igazi, kicsit összemosódott a fekete háttérrel, de boldog lennék, ha ez lenne a legnagyobb problémám!"

Rubens Barrichello támogatja a változtatási terveket, szerinte a lelátókon ülő nézőknek esélyük sincs kitalálni, hogy milyen gumival fut egy adott autó. "Valamit tennie kellene a Pirellinek a nézőkért" - jelentette ki Barrichello.