Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok nem a Red Bull Racingtől, hanem a Mercedes GP-től tart leginkább a montreáli pályán. A McLaren gyengeségeire akkor jött rá, amikor Monacóban Alonsóval és Vettellel harcolt.

Mivel a kanadai pályán sok az egyenes és a lassú kanyar, sokak szerint a McLaren lesz a vasárnapi futam fő esélyese, nem pedig a gyors kanyarokban eddig brillírozó Red Bull.

Jenson Button szerint a Mercedes GP meglepetést okozhat Kanadában, ha sikerül megfelelően kihasználniuk az egyenesekben a jó végsebességüket. A brit szerint a Mercedesek különösen az állítható hátsó szárnyakkal (DRS) gyorsabbak az egyenesekben a többi csapathoz képest.

"Úgy gondolom, hogy az időmérő nagyon trükkös lesz" - nyilatkozta Button Kanadában. Szerintem sokkal közelebb leszünk a Red Bullhoz, vagy meg is előzzük őket, de figyelnünk kell majd a Ferrarira és a Mercedesre is."

"Sok egyenes van itt, amikben nagyon jók vagyunk, ha használjuk a DRS-t. Nagyon jó a rendszerünk, több helyen is használhatjuk, mint mások."

"A hosszú egyenesekben azt hiszem, a Mercedes 20 km/órát is nyer a DRS-sel, a többi csapat csak 12-t. Ez nagy különbség itt, tehát az időmérőn nagyon gyorsak lesznek. Sokaknak meglepetés lehet, hogy a Mercedes lehet a legnagyobb ellenfelünk. Nagyon versenyképesek lesznek."

"Az utóbbi két versenyen nagyon közel voltunk a Red Bullhoz, az egyiken úgy gondolom, nekünk kellett volna nyernünk, de ők nyertek. A versenytempónk olyan jó, mint az övék. Itt két DRS-zóna van, ami érdekessé teszi a dolgot, hiszen ha nem sikerül elcsípned a pole pozíciót, akkor is esélyed lehet a futamgyőzelemre."

"Sok dolog változott az autón, különösen a diffúzor és az első szárny. Sok egyéb terület is változott, nekem idén Monacóban volt a legjobb érzésem az autóval kapcsolatban. Nagyon jó volt a hátsó rész stabilitása, ami miatt nagyobb sebességgel mehettünk be a kanyarokba."

"Sok pozitívum van az autónkkal kapcsolatban, de sok negatívum is. Amikor Monacóban Sebastiannal és Fernandóval versenyeztem, láttam, hogy mik az autónk gyengeségei. Jó, ha vannak ilyen versenyek: láthatod, hogy mely területen vagy gyengébb a többieknél."