Vágólapra másolva!
Megsérült a sebességváltója, ki kell cserélni. Ennek automatikus következménye, hogy az időmérőn megszerzett pozíciójához képest öt hellyel hátrébbról fog rajtolni.  

Az első két versenyen pole pozícióból induló Lewis Hamilton biztosan nem fogja tovább nyújtani időmérős sikersorozatát: a Kínai Nagydíj előtt kiderült, hogy McLarenjében meghibásodott a váltó, s mivel az még nem teljesített öt futamot, cseréje a szabályok értelmében öt rajthelyes büntetést von maga után.

A brit versenyző elmondta, a váltó sérülése az elmúlt 48 órában keletkezett - bár az önmagában annyira nem súlyos, hogy a pénteki edzéseken ne lehessen használni az alkatrészt. "Probléma van a váltónkkal, ezért ki kell majd cserélni szombat délelőtt. De legalább egy új egységgel kezdhetünk" - nyilatkozta Hamilton. "Remélhetőleg elég gyorsak leszünk ahhoz, hogy előrébb lépjünk az öt rajthelyes büntetés után."

"Aki a pole pozícióból rajtol, nem fogadna el mást, mint a győzelmet. Aki viszont hátrébbról rajtol, bármilyen előrelépéssel beéri. Ugyanakkor természetesen változatlanul nyerni akarok, ez lesz a célom hétvégére."

A 30 pontos Hamilton jelenleg a második helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Sanghajban eddig ő a legeredményesebb F1-es versenyző, csak neki sikerült kétszer győznie itt (2008-ban és 2011-ben).