Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok szerint nem szerencsés, hogy honfitársa ilyen hamar bejelentette, hogy 2015 végén nagy valószínűséggel befejezi F1-es pályafutását, mert ez visszaüthet neki.

Kimi Räikkönen a Brit Nagydíj hétvégéjén kijelentette, hogy nagy valószínűséggel nem fogja meghosszabbítani a Ferrarinál 2015 végén lejáró szerződését, és jövőre másodjára is, egyben végleg búcsút int a Forma-1-nek. Honfitársa, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint ugyanakkor nem volt jó döntés a részéről, hogy ilyen korán beszélt nyilvánosan a távlati terveiről.

"Mindenki azt teszi, amit helyesnek gondol, de véleményem szerint taktikai szempontból nem döntött helyesen" - jelentette ki Häkkinen az egyik szponzorának, a Hermesnek adott interjúban. "Ha a szerelők tudják, hogy az egyik versenyzőjük másfél év múlva szögre akarja akasztani a bukósisakját, valószínűleg nagyobb figyelmet fordítanak majd a másik pilótára, jelen esetben Fernando Alonsóra."

Kimi Räikkönen a visszavonulását tervezi a 2015-ös idényben Forrás: Ferrari

"A visszavonuláson gondolkodás árt a motivációnak. Az illető azt veszi észre, hogy nem tud arra a sok részletre koncentrálni, amire a Forma-1-ben szükség van."

Häkkinennek a 2001-es volt az utolsó szezonja a sportágban, de sajátos módon akkor még nem jelentette be a visszavonulását, hanem először csak annyit közölt, hogy kihagyja a következő idényt. A Ferrarinál idén egyelőre szenvedő Räikkönen azt mondta, a jövőben szívesen kipróbálná a rallikrosszt, és Le Mans-ban is szeretne rajthoz állni.