Verstappent sokkolta, hogy előléptették a Red Bullhoz

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Red Bull gyár Milton Keynes
MILTON KEYNES, UNITED KINGDOM - MAY 05: Max Verstappen of the Netherlands and Red Bull Racing next to the Red Bull Racing RB12 on May 5, 2016 at the Red Bull Racing Factory, Milton Keynes, England. (Photo by Tony Marshall/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20160505-00226 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Minden idők legfiatalabb F1-es pilótája szerint a tanulás és a pontok gyűjtése a legfontosabb számára. Tanulna Daniel Ricciardótól, és nem érez a szokásosnál is nagyobb nyomást.

A jövő hétvégi Spanyol Nagydíjtól a Toro Rossótól előléptetett Max Verstappen vezetheti a Red Bull egyik autóját Daniel Ricciardo csapattársaként, miután az össztűz alá került Danyiil Kvjatot áthelyezték a faenzai istállóhoz. Verstappen megbízása nem meglepetés, de az időzítés mindenképpen váratlan. Még számára is.

„Természetesen nagyon örülök, de kicsit sokkolt is, mert nem számítottam erre” – ismerte el Verstappen a Red Bull Racing honlapjának adott interjúban. „Remélem, hogy kényelmesen érzem majd magam az új autóban, mert egy versenyzőnek erre van szüksége” – mondta. „Az RB12-est még soha sem vezettem, így rengeteg folyamatot kell megtanulnom, de készen állok erre.”

Verstappen már megismerkedett a csapatával, és a szimulátorban is kipróbálta új F1-es autóját Forrás: 2016 Getty Images/Tony Marshall

Verstappen megörökli Kvjat mérnöki gárdáját, miután eddigi mérnöke, Xevi Pujolar nem tartott vele, sőt a Toro Rossót is elhagyta, valószínűleg belső feszültségek miatt. A holland pilóta reméli, hogy a saját és a csapat hozzáállása „tökéletes párost” alkot majd, és elmondása szerint nyugodtan néz a közös munka elébe.

A Spanyol Nagydíjjal kapcsolatban egyelőre nincsenek megfogalmazott céljai.

„Mindenféle várakozás nélkül megyek oda” – szögezte le. „Csupán hozzá akarok szokni az autóhoz, és minden egyes alkalommal egy kicsit jobban megismerni azt. Az adatokat fogom tanulmányozni, és azt, hogy mit csinál a csapattársam, mert jelenleg a pontok gyűjtögetése a legfontosabb” – vélte.

Verstappen nagyon fiatalon nagy felelősséget kap, Ricciardo csapattársaként kell visszatérítenie a Red Bullt az élre Forrás: 2016 Getty Images/Tony Marshall

„Nem mondanám, hogy nagyobb rajtam a nyomás. Most persze egy élcsapatnál vezethetek, de az ember egyébként is a lehető legjobban akar szerepelni.”

Az ifjú tehetség elárulta, hogy kezdi már kicsit jobban megismerni Ricciardót, újdonsült csapattársát, ebben az is segíthet, hogy Monacóban ugyanabban az épületben van lakásuk. Ez fontos részlet lehet, hiszen Ricciardo az idén is remek formában versenyez, és

Verstappen is hosszú távra tervez a csapatnál.

„Mindig is nagyon jól éreztem magam a Red Bullnál. Még soha sem láttam okát, hogy váltsak, és természetesen ezt ez a lehetőség is megerősíti, úgyhogy boldog vagyok itt.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!