Vágólapra másolva!
A Williams a héten üzent neki, azt mondták, nem fognak várni rá, de a 2009-es világbajnok szerint először azt kell eldöntenie, hogy akar-e még versenyezni az F1-ben. Van alternatívája.

Kimi Räikkönenhez hasonlóan az F1 jelenlegi mezőnyének veteránja, Jenson Button is évek óta a visszavonulás határán táncol, de a Ferrari pilótájához hasonlóan a 2009-es világbajnok is túl van két szerződéshosszabbításon jelenlegi csapatával. Button helyére azonban az idén már Stoffel Vandoorne az esélyes, de ő úgy véli, nem csak a McLarené a döntés a jelenlegi helyzetben.

„Nem tárgyaltam még a csapattal” – ismerte el. „Szeptemberben leülünk, és elbeszélgetünk. Eldöntjük, hogy akarok-e még a Forma-1-ben versenyezni, ők is szeretnék-e ugyanezt, és milyen döntést hoznak. Ha nem maradok jövőre az F1-ben, nem tudom, mihez kezdek, de jól fogom magam érezni” – mondta Button, aki ezzel elképzelhető, hogy a Williamsnek üzent vissza.

Button 2000 óta folyamatosan az F1-ben szerepel Forrás: Farkas Péter - Origo

„Az egész életemet szoros menetrend szerint éltem, és ez hirtelen nem így lesz, 18 évvel azután, hogy felnőttem. Nagyon-nagyon izgatott vagyok ettől, bármikor is jön el az ideje.”

Button elismerte, hogy csapattársához, Fernando Alonsóhoz hasonlóan

nagyon érdekli az FIA hosszútávú-világbajnoksága

(WEC), amelynek a Le Mans-i 24 órás verseny a fénypontja.

„Nagyon szeretnék részt venni egy WEC programnak, mert nagyon élvezném az ottani összetartást, és csapatteljesítményt, ami egy hosszútávú verseny kapcsán az autó megépítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges” – mondta. „Nem tudom, milyen lehetőségeim lennének a jövőre nézve. Először is

„Szívesen kipróbálnám a ralikrosszt is a jövőben, ahogy édesapám is tette. Nagyon sok dologgal szívesen foglalkoznék. Rengeteg lehetőség van, nem csak az autósportban, hanem más sportágakban, és az életben is.”

A brit pilótát korábban televíziós műsorvezetéssel is összefüggésbe hozták – ő maga is érdeklődik ez iránt – és triatlon versenyeken is rendszeresen indul, elsősorban jótékonysági célból.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!