Dalban írták meg Fernando Alonso szenvedését

Forma-1, Fernando Alonso
MONTREAL, QC - JUNE 11: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda waves to the crowd on the drivers parade during the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 11, 2017 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor olaszországi kiadásában feltűnt énekesnő külön szerzeményt szentelt új albumán a McLaren versenyzőjének, akit szeretne boldogabbnak látni.

A múlt hétvégén "2640" címmel megjelent egy fiatal olasz énekesnő, Francesca Michielin harmadik albuma. Hogy ez a hír mit keres a kultúra rovat helyett a GPHírekben? Nos,

az album utolsó, meglehetősen melankolikus száma a kétszeres F1-világbajnok Fernando Alonsóról szól,

aki így elmondhatja magáról, hogy a zenetörténetben is halhatatlan alak marad.

Alonso több mint egy évtizede próbál visszatérni az F1 világbajnoki trónjára Forrás: AFP/Getty Images/Dan Istitene

A fordítás szerint az "Alonso" című dalban Francesca Michielin sajnálatát fejezi ki, hogy

sosem látja boldognak a spanyol versenyzőt, pedig ő Asztúriába (Alonso szülőföldjére) is elmenne elmondani neki, mennyire különlegesnek tartja.

A 22 éves szerző a dalban megemlékezik arról, hogy a versenyző milyen keményen harcol a pályán és azt sem hallgatja el, hogy időnként bizony begurul, és az autóját szidja a gyenge teljesítményért. A nóta végén tanulságként azt üzeni neki, hogy a család a legfontosabb, és nem másokon múlik, amikor valaki pocsékul érzi magát.

Az olasz X-Faktor felfedezettje, Francesca Michielin egy filmbemutatón Forrás: AFP/Tiziana Fabi

A X-Faktor egyik korábbi szériájában berobbanó Francesca Michielin tavaly már megmutatta magát az F1 nagyközönségének, ugyanis ő énekelte el az Olasz Nagydíj előtt a himnuszt.

Alonso előtt sem sok F1-es pilótáról írtak dalt – ami nekünk eszünkbe jut, az a Kelemen Kabátban Niki Lauda című nótája, illetve DJ Visage Michael Schumacherről ihletett elektronikus alkotása az 1990-es évek végéről. Klasszikusnak számít a Yello nevű svájci elektropop formáció The Race (A Verseny) című 1988-as alkotása is.

Korábban a Beatles alapító tagja, George Harrison írt egy dalt az F1-es versenyzők hősiességéről Faster Than a Bullet (Gyorsabb a puskagolyónál) címmel 1978-ban, amelynek videoklipjében jó barátja, a háromszoros világbajnok Jackie Stewart játssza a Beatles-gitáros sofőrjét.