Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnökét, a botrányba keveredett Christian Hornert lemondásra szólította fel a Forma-1-es gyorsasági autóverseny-sorozat korábbi jogtulajdonosa, Bernie Ecclestone.

Christian Horner nehéz időszak elé néz, ugyanis házon belül, egy független vizsgálat dönti el, hogy folytathatja-e a munkát a Red Bull csapatfőnökeként. A helytelen viselkedése és nem megfelelő vezetői magatartása miatt tartott, mintegy 8 órás meghallgatása pénteken eredmény nélkül ért véget. Az egészen pontosan nem derült ki, mivel vádolják a csapatvezetőt, de a hírek szerint egy női alkalmazottal kapcsolatban követett el valamit. Horner botránya akár elindíthat egy lavinát a csapaton belül, így arra is lehet esély, hogy ennek hatására az osztrák istálló sztártervezője, Adrian Newey távozik, vagy visszavonul.

Christian Horner
Christian Horner különös botrányba keveredett
Fotó: AFP (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Ecclestone szerint Hornernek le kell mondania

A Forma-1 korábbi vezetője, a 93 éves Bernie Ecclestone hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a Red Bull főnökével. A milliárdos üzletember szerint Hornernek mindenképpen le kellene mondania, mert ez őt és a családját is megmentheti a botrány kirobbanása okozta további károktól.

Az F1 bennfentesei szerint Horner nem fogja "túlélni" a történteket, ezért szinte biztosan távoznia kell a csapat éléről, amelynek már 2005 óta a vezetője. Az 50 éves brit szakember ügye hosszú ideig elhúzódhat, és egyelőre kérdéses, milyen hatással lehet az esetleges távozása a száguldó cirkuszt évek óta uraló Red Bullra, valamint az osztrák istálló háromszoros világbajnokára, a holland Max Verstappenre.