Vágólapra másolva!
Oliver Bearman még csak a múlt hétvégi Szaúd-Arábiai Nagydíjon debütált a Forma-1-ben, de a Ferarri tehetsége azt ígérte, hogy a jövőben teljes munkaidőben ülhet be a Forma-1-be.

A 18 éves brit tehetség mindenkit lenyűgözött a múlt hétvégén a Szaúdi Nagydíjon, miután a vakbélgyulladással diagnosztizált Carlos Sainz helyett beugrott a Ferrarinál, és a 7. helyen ért célba, amivel értékes pontokat szerzett a maranellói istállónak. Bearman valószínűleg F1-es versenyen mostanában nem állhat újra rajthoz, mivel a Ferrarinál abban bíznak, hogy Sainz felépül a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjra. 

Ettől függetlenül a fiatal pilóta ismét lehetőséget kapott, hogy Forma-1-es autót vezessen, az olasz csapat pedig megosztott egy rövid videót a közösségi oldalán, amint a 2022-es idényben használt Ferrarival köröz a fioranói pályán.

Az F1-es pilóták 2014 óta saját rajtszámot választhatnak. Bearman a 38-as számmal versenyzett élete első futamán, ám a racingnews365 beszámolója szerint a 18 éves pilóta elárulta, hogy ez nem saját döntés volt, ugyanis ő a 87-es rajtszámmal fog versenyezni, amennyiben állandó lehetőséget kap majd a száguldó cirkuszban.

A Forma-1 után újra az F2-ben

A fiatal pilóta az F1 előszobájának számító Forma-2-es sorozatban folytatja szereplését a Prema színeiben. Az F1-es beugrás azonban annak rovására ment, hogy nem állhatott rajthoz a dzsiddai futamon, miután a Ferrari hívása előtt megszerezte a pole pozíciót.

F1, Ferarri, Forma-1, Oliver Bearman
Oliver Bearman a Forma-1 után már ismét a Forma-2-re fókuszál
Fotó: NurPhoto via AFP

"Természetesen miután megszereztem a pole-t az F2-ben, kissé csalódott voltam, hogy nem tudtam befejezni a hétvégét. Azonban amikor egy ilyen lehetőség adódik, akkor egyszerűen nem lehet nem élni vele. Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a Forma-1-ben, és azt hiszem, sikerült megmutatnom magam. Most már újra az F2-re koncentrálok. 

Nehéz bajnokság lesz, mert alapvetően két futammal vagyok lemaradva mindenkitől. Több pontom van az F1-ben, mint jelenleg az F2-ben, szóval van be kell hoznom a lemaradást”

 – mondta Bearman.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.