Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapata a hivatalos oldalán mutatta be az új overálokat, amikben Charles Leclerc és Carlos Sainz fog versenyezni a Miami Nagydíjon.

A Ferrari kedden jelentette be, hogy a jövő heti Miami Nagydíjon különleges, kék-fehér színű festéssel fog versenyezni a megszokott tűzpiros helyett, az olasz istálló ezzel fogja ünnepelni az amerikai piacon való debütálásának 70. évfordulóját. A Scuderia Ferrari történetében nem ismeretlen ez a színkombináció, ugyanis 60 évvel ezelőtt, az 1964-es Forma-1-es szezon utolsó két – amerikai és mexikói – versenyhétvégéjén is kékben, illetve fehérben versenyzett. A Ferrari emellett azt is bejelentette, hogy megállapodást kötött az amerikai techóriás céggel, a HP-val, amelynek ugyancsak kék-fehér színekből áll a logója, így az új főszponzor érkezését is ezzel a marketing lépéssel igyekszik ünnepelni a csapat.

Forma-1, Kínai Nagydíj 2024, Ferrari, Carlos Sainz
A megszokott tűzpiros színt kékre cseréli a Ferrari
Fotó: AFP

Kékben tündököl Miamiban a Ferrari

"Kérj meg egy gyereket, hogy rajzoljon le egy autót, szinte biztos, hogy pirosra fogja festeni. És miért épp egy gyereket? Akár egy felnőttet is megkérdezhetünk, hogy néz ki egy gyors autó, valószínűleg azt fogja mondani, hogy úgy, mint egy Ferrari. És amikor a Ferrariról beszéltünk, nem szabad elfelejteni a piros színt. 

A Ferrari szó egyet jelent a versenyzéssel, egy piros versenyautó szinonimája. El tudsz képzelni egy kék Ferrari Forma-1-es autót? Én sem"

 – mondta korábban a Ferrari atyja, Enzo Ferrari, akinek tiltakozása ellenére indult kék színben a Scuderia 1964-ben, a North American Racing Team zászlaja alatt. 

A Ferrari a héten a hivatalos közösségi oldalán bemutatta az új, "Azzuro La Plata" színárnyalatú csapatruházatukat, csütörtökön pedig lehullott a lepel arról is, hogy Charles Leclerc és Carlos Sainz milyen versenyruhát fog viselni Miamiban. 

A Scuderia további utalásokat ejtett arról, hogy Charles Leclerc és Carlos Sainz milyen autóval indul majd Miamiban, így várhatóan hamarosan az új, kék színű Ferrarik is bemutatásra kerülnek.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.