Vágólapra másolva!
Kalapács alá kerülnek Michael Schumacher féltve őrzött emléktárgyai, milliárdok állnak a házhoz a ritkaságok elárverezéséből. A hír hallatán megijedtek a rajongók, hogy a német világsztár szeretteinek fogytán a pénze, ám erről szó sincs.

Mintegy 4,5 millió euró (1,8 milliárd forint) bevételt remél Michael Schumacher családja. A hétszeres világbajnokként Forma–1-rekorder autóversenyző annak idején remekelt az időmérőkön (is), sőt olykor a versenyeken is csak az idővel versenyzett. 

84079119, Michael Schumacher
Árulni kezdték Michael Schumacher féltve őrzött óráit
Fotó: Manu Fernandez / POOL / AFP

Michael Scumacher rajongóinak nincs okuk az aggodalomra

Csoda, hogy a szenvedélyei közé tartozott a luxus karórák gyűjtése? Felesége, 

Corinna Schumacher úgy döntött, árverésre bocsát nyolc műremeket a 10 éve a svájci otthonukban ápolt férje kollekciójából

 - írja a Bors.

A hír hallatán sokan megijedtek, hogy a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló világsztár szeretteinek fogytán a pénze, de az aukciósház képviselője szerint egészen más sarkallta őket erre a lépésre.

"Igazán örülünk, hogy együttműködhetünk a családdal. Nemrég határozták el, hogy megválnak a gyűjtemény bizonyos darabjaitól. 

Úgy gondolják ugyanis, hogy igazán a gyűjtők tudnák értékelni őket. Azoknak szánjuk őket, akik követték Michael Schumacher pályafutását, hiszen igazi ereklyék és a történelem darabjai"– mondta a Christie‘s aukciósház szakértője, Remi Guillemin, eloszlatva a félreértéseket.

A lap beszámolója szerint órák mindegyike egy-egy vagyont ér, a legtöbbjük nem csak ritkaság, de egyenesen Schumacher számára készült. Az apropójukat általában egy-egy különleges sikere, rekordja adta, és nem egyet korábbi Ferrari-csapatfőnökéből lett jóbarátja, Jean Todt csináltatta és ajándékozta neki.

Todt ajándéka volt 2004-ben a legdrágább példány, egy F.P. Journe Vagabondage 1 is, amely közel annyit ér, mint a másik hét luxusóra Schumi magángyűjteményéből. Ennek a Ferrarira utaló piros számlapját a hét vb-cím jelképei mellett az olasz istálló logója és a német világsztár sisakja is díszíti.

Jövő hétvégén, az F1 Miami Nagydíja idején New Yorkban kiállítják a ritka időmérőket, de május 13-án, Genfben lesz az árverésük.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.