Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Miami Nagydíj idején a Sauber finn pilótája, Valtteri Bottas nagyon dühös lett, amiért a csapata olyan döntéseket hozott, melyekről nem egyeztetett vele. A 34 éves versenyzőt állítólag annyira felzaklatták a történtek, hogy távozni akar a svájci istállótól.

Az idén még pont nélkül álló Saubernél rengeteg változást jelentettek be, 2025-től Nico Hülkenberg a svájci istállónál folytatja F1-es karrierjét, emellett pedig a csapat finn pilótájának, Valtteri Bottasnak lecserélték a versenymérnökét. A 34 éves versenyző a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján látványosan rossz néven vette a dolgot, állítólag a Sauber nem is tájékoztatta Bottast arról, hogy milyen döntésekre készül.

A The Race podcastjében az F1-es szakíró, Scott Mitchell-Malm arról beszélt, hogy a finn úgy érezheti, kiszorították a csapatból, és talán már nem is akar az Audivá alakuló istállónál maradni, holott korábban még úgy nyilatkozott, szeretne az Audi versenyzője lenni.

Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix
Valtteri Bottast felidegesítette a saját csapata
Fotó: Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Valtteri Bottas távozhat a Saubertől

Alapvetően a saját csapata idegesítette fel a hétvégén. Az volt a feltételezés, hogy Bottas nem igazán kapott értesítést, mielőtt bejelentették volna Nico Hülkenberg szerződtetését. Bottas most egy kicsit úgy érzi, hogy kiszorították a csapatból,

és arra fogadnék, hogy a következő szezonban már nem lesz az istállónál. Persze lehetséges, hogy marad, de szerintem lejjebb van a csapat listáján, mint szeretne lenni, de lehet, hogy ez annyira rosszul érinti, hogy nem is akar maradni" - idézte a motorsport.com Mitchell-Malm szavait.

A podcast-műsorban a másik F1-es szakértő, Mark Hughes hasonló véleményen volt Bottas jövőjét illetően. "A hétvége előtt az lett volna a preferenciája, hogy marad a Saubernél, most viszont már úgy gondolom, hogy inkább máshova szeretne menni" - mondta a finnről, aki a hírek szerint már keresi a következő csapatát a 2025-ös idényre.

A 2024-es Forma-1-es szezon legközelebb az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 101 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik és negyedik helyén a két Ferrari áll - Charles Leclerc 98, Carlos Sainz 85 ponttal -, a friss futamgyőztes Lando Norris pedig az ötödik pozícióban van 83 egységgel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek