Vágólapra másolva!
Főleg Oscar Piastri és egy kicsit Valtteri Bottas rutinján és hidegvérén múlt, hogy történt óriási baleset a Forma-1-es Miami Nagydíj sprintfutamának időmérőjén. Előbbi pilóta és csapata elismerte, hogy hibázott, a FIA pedig kiszabta rájuk a büntetést.

Mint az első bálozók, úgy viselkedtek a Stake F1 Team Kick Sauber csapat tagjai a Miami Nagydíj sprintidőmérőjén, ami után csak a szerencsén, illetve a két érintett pilóta fantasztikus reflexein múlt, hogy nem történt hatalmas baleset.

Hogy mi történt? Nos, az, hogy a gyors körön lévő Oscar Piastri tette, amit tennie kellett, nyomta a gázt, ahogy az gyors körön illik, miközben Valtteri Bottas sétakocsikázáson volt, hol máshol, mint az ideális íven. Elképesztően nagy bravúr volt mindkét pilóta részéről, hogy ebből a jelentből nem lett hatalmas baleset: 

A McLaren fiatal pilótája rögtön mondta is, hogy, ha ez nem ér büntetést, akkor nem tudja, hogy mi, a csapat részéről pedig megnyugtatták, hogy látták a történteket. Bottas csak cifra káromkodással nyugtázta a hibáját, és közölte, hogy fogalma sem volt az ausztrál érkezéséről.

A versenyfelügyelők a sprintidőmérő után azonnal berendelték az érintetteket meghallgatásra, ahol 

Bottas és a Sauber csapatfőnöke is elismerte, hogy hibáztak, hiszen a boxból nem figyelmeztették a versenyzőt, hogy gyors körön lévő autó érkezik mögötte. 

A beismerés és a megbánás nem nagyon lágyította meg a versenybírók szívét, akik három rajthelyes büntetéssel sújtották Bottast a szombati sprintre. Behajtani, mondjuk, istenigazából nem tudják rajta, hiszen a finn csak a 18. lett, így csupán kettővel tudják hátrébb pakolni a 20. helyre Logan Sargeant és Alex Albon elé.

A Miami Nagydíj sprintfutamára helyi idő szerint szombaton 12, magyar idő szerint pedig 18 órától kerül sor. Az Origón élő szöveges formában követheti az eseményeket.

A 2024-es Forma-1-es szezon május 5-é, a sprintfutamos Miami Nagydíjjal folytatódik. Öt versenyhétvége után a 110 pontos Max Verstappen 25 ponttal vezeti az összetettet a Red Bull-os csapattárs Sergio Pérez előtt, a harmadik és negyedik helyen pedig a két Ferrari áll, Charles Leclerc 76, Carlos Sainz 69 ponttal.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.