Egy sor jobbikos és exjobbikos politikus állt be Magyar Péter mögé

Magyar Péter, MagyarPéter, baloldali, tüntetés, Budapest, 2024. 04. 26.
Fotó: Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet
Vágólapra másolva!
Terézvárosi alpolgármester, kiskunhalasi helyi elnökhelyettes, bajai önkormányzati képviselő, egykori előválasztási képviselőjelölt – két dolog biztos közös bennük. Jelenleg is jobbikosok, vagy nemrég még azok voltak, és most Magyar Péter oldalán, illetve hátországában tűntek fel - írja a Mandiner. Ne felejtsük el, hogy a Jobbik évek óta egy baloldali párt, benne volt Gyurcsány 2022-es szövetségében, szerepelt a Gyurcsány-listán. Tehát ebből a Jobbikból mennek át a bal oldal új figurájához a bukott politikusok.
Vágólapra másolva!

A Jobbik pártelnöke, Gyöngyösi Márton már tavaly az amerikai követségen egy széderesten éppen Magyar Péter jobbkeze, Nagy Ervin mellett foglalt helyet. 

David Pressman, Gyöngyösi Márton, Nagy Ervin
Gyöngyösi Márton és Nagy Ervin David Pressmannál
Fotó: X

A Mandiner most egy sor jobbikos politikus fotóival igazolja, hogy úgy tűnik, egymásra talált a végleg baloldalra sodródott párt hátországának több tagja, és az érdemi szervezet nélküli politikus.

Kezdjük az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnökével, Sas Zoltánnal. Varga Judit exférje még be sem jelentette politikusi ambícióit, de már tárgyalt Sassal, aki szerint nemzetbiztonsági relevanciája lehet Magyar állításainak. Ez a gyanú persze azóta sem igazolódott.

Sas Zoltán, Magyar Péter
Forrás: Közösségi média

Beleznay Zsuzsanna jelenleg is jobbikos színekben dolgozik Terézváros alpolgármestereként. Magyar Péter – a március 15-i tüntetés után – aláírta a mozgalom által kezdeményezett, „Stop 5000” nevet viselő, kamarai hozzájárulás eltörlését célzó petíciót, melyről éppen Beleznay posztolt közösségi oldalán.

Beleznay egyébként rendszerint lájkolja Magyar Péter posztjait, míg utóbbi eltűrte, hogy a rendezvényén a jobbikosok aláírásokat gyűjtsenek.

Beleznay Zsuzsanna, Magyar Péter
Forrás: Facebook

Egy másik jobbikos, Szarka Barbara 2022-ben még küldöttként vett részt Jakab Péter Jobbik-elnökké történő újraválasztásában.

Jakab Péter, Szarka Barbara
Forrás: Facebook

Szarkát jelenleg független jelöltként vették nyilvántartásba a 2024-es önkormányzati választásra, azonban a Facebook-oldala szerint az Együtt Nyíregyházáért színeiben kampányol. Mindeközben nyilvánosan Magyar Péter pártja mellett áll: megosztotta a Tisza Párt programjának egy részletét, kommentelt Magyar Péter egyik bejegyzése alá, amely az Iránytű Intézet legutóbbi közvélemény-kutatását tartalmazta, és gratulált a Tisza Párt EP-képviselőjelöltjeihez. Áttérve a Dél-Alföldre, Magyar Péter együtt fotózkodott László Károllyal, a bajai Bácskaiak a városért Egyesület polgármesterjelöltjével, s Preininger Rozáliával, ki az egyesület képviselőjelöltje.

László Károly, Preininger Rozália, Magyar Péter
Forrás: Közösségi média

László Károly nem sokkal ezelőtt még a DK-ban politizált, míg Preiningert a 2021-es baloldali előválasztáson a Jobbik jelölte és támogatta. A hölgy 2021-ben részt vett a dollárbaloldal előválasztásán, és a Jobbik frakcióját választotta volna, ha a 2022-ben országgyűlési mandátumot szerzett volna. Maradva Bács-Kiskun vármegyében, Harkai Péter még mindig aktív jobbikos politikus, ő a kiskunhalasi szervezet elnökhelyettese. 2014-ben jobbikos színekben indult az önkormányzati választáson, majd 2019-ben Márki-Zay Péter mozgalmának színeiben jutott be a kiskunhalasi képviselő-testületbe. Mindazonáltal továbbra is jobbikosnak számít, a 2024-es önkormányzati választáson az MSZP-DK-Jobbik-jelöltjeként indul. 

Bár Harkai Facebook-oldalán Róna Pétert és a Jobbik–Konzervatívokat is reklámozza, de Magyar Péterről szintén tesz közzé rendszerint pozitív tartalmú posztokat, és fotói alapján ugyancsak ott volt Magyar budapesti rendezvényén.

Harkai Péter
Forrás:  Facebook

Harkai aktivistatársa, Kardos Ibolya az egyik napon még Kiskunhalason tűnt fel a Jobbik–Konzervatívok standja mögött, aláírásokat gyűjtve, majd a következő napon már Magyar Péter standjánál készült róla kép, Kiskunmajsán.