Eltévedt aligátor okozott rémületet egy amerikai légibázison - videó

Vágólapra másolva!
Megdöbbentő felvételt tettek közzé a floridai MacDill légibázis tisztviselői, amelyen egy aligátor látható. Az állat bebújt egy repülőgép alá, a vadvédelmi tisztviselők mentették ki onnan.
Vágólapra másolva!

A vadvédelem hétfőn kapott bejelentést egy aligátorról, amely a Hillsborough megyei légibázis kifutópályáján heverészett. A MacDill légibázis a közösségi médiában tette közzé a felvételt.

A videón látható, amint a közel két méter hosszú aligátor a kifutópályán parkoló repülőgép kerekei mellett fekszik. Az aligátor egy ponton még a repülőgép két kereke közé is bebújt. 

Az aligátorok párzási időszaka április elején kezdődik, az állat valószínűleg társ után kutatott.

Egy aligátor a floridai légibázisra tévedt.
Egy aligátor a floridai légibázisra tévedt. Fotó: MacDill Air Force Base Facebook

A videón két vadvédelmi tisztviselő látható, amint köteleket tesznek az aligátor teste, farka és szája köré, hogy biztonságosan eltávolítsák a helyszínről. Később az állatot áttelepítették a Hillsborough folyóba - írta a Fox.

Az aligátorok néha szokatlan helyeken bukkannak fel

Amerikában nem ritka, hogy az állatok táplálék vagy társ után kutatva a legkülönbözőbb helyeken bukkanjanak fel. Áprilisban például egy példány a Mississippi államban lévő Gulfport golfpályáján bukkant fel, ahol az egyik játékos ütése után egy labdát is felkapott, majd bevitte a vízbe magával. A játékosok nem tudták, mi tévők legyenek ilyen helyzetben.

Tavaly nyáron egy louisianai házaspárnak nagy meglepésben volt része mikor felébredtek és egy aligátort találtak a házukban. Az aligátor a kutyaajtón keresztül jutott be a házba.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a floridai Port Charlotte-ban az esős időben egy aligátor állította le a forgalmat az autópályán. Az autó vezetője kicsit meglepődött a hüllő láttán, de elsőbbséget adott neki.

Kapcsolódó cikkek: