Egy embert megölhetett és rendőröket sebesített meg egy medve

Vágólapra másolva!
Japánban, Kazuno városában egy eltűnt férfi holttestét találták meg a rendőrök egy erdős területen. Ekkor azonban rájuk támadt egy medve és meg is sebesítette őket. A helyieket arra kérik a hatóságok, hogy este maradjanak otthon.
Vágólapra másolva!

Egy eltűnt férfi holttestét találták meg a rendőrök egy város egyik erdős területén, hasi sérüléseket találtak rajta. Ekkor azonban egy medve rájuk támadt és megsebesítette őket. 

A rendőrök sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek.

 A hatóságok azt egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy az eltűnt férfit a medve ölte meg. 

A medvét most helikopterekkel és autókkal keresik, az erdős területeket lezárták. A helyi lakosokat arra kérik, hogy este ne menjenek az utcára, valamint tartsanak maguknál harangot, csengőt, hasonló eszközt, hogy elriasszák a medvéket. 

Japánban több ezer ázsiai fekete medve él, a támadások egyre gyakoribbak – írja a Sky News.

Korábban egy Besztercebánya közelében faluban támadt rá egy medve egy éppen gombászó férfia. A medve a bocsaival volt. A férfi szerencsére súlyosabb sérülések nélkül megúszta a támadást. A rendőrség és a mentősök is gyorsan a helyszínre értek, a vadőrök pedig átkutatták a területet. 

Áprilisban egy bölöni tanyán a juhnyáját védő pásztorra támadt rá egy medve. A medve a négy bocsával volt, amikor rátámadt a nyájra, majd a pásztorra is. A lába sérült meg, de be tudott ülni az autóba és behajtott a faluba. Ott elsősegélyben részesítették, majd bevitték a sepsiszentgyörgyi kórházba. A támadás a tanyától mintegy 70 méterre történt, erdős területen. A község elöljárója szerint a szóban forgó nagyvadnak nem a pásztor volt az első áldozata, korábban is támadt már rá emberre. Bölönnél két éve küzdenek az állatokkal, ez volt a negyedik medvetámadás. 

Barnamedve támadt korábban két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén. A 49 és egy 39 éves férfit kórházba kellett szállítani – egyikük a fején és a nyakán, a másik a karjain és a lábán sérült meg. A 39 éves férfi elmondása szerint a túraösvényről letérve a barátjával túrázott, amikor a medve rájuk támadt. Elmondta, hogy ő könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet, a karjain és a lábán sérült meg, de a barátja a fején és a nyakán sérült meg. 

A szlovákiai Szielnicnél egy 35 éves férfit támadott meg egy medve egy erdős területen. Neki többe között a gerince is megsérült.