Vágólapra másolva!
A Portland kétszeri hosszabbítás után nyert Chicagóban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A nap másik két összecsapásán a Denver Nuggets és a Phoenix Suns diadalmaskodott.

Farkcsont-sérülése ellenére majdnem az egész mérkőzést a pályán töltötte Brandon Roy, a Portland bedobója 49 perc alatt 25 pontot termelt, leszedett 6 lepattanót és kiosztott 11 asszisztot. A hazaiak legjobbja a 32 pontig jutó cserejátékos, Ben Gordon lett.

Győzelmével a Blazers az utóbbi 16 mérkőzése közül a tizenötödiket nyerte meg, a nagy sorozatba hétfőn a Utah Jazz rondított bele.

Hazai pályán győzött a Denver Nuggets is, amely Allen Iverson 29 pontjának köszönhetően 80-77-re verte a Nyugati főcsoport második legjobb együttesét, a San Antonio Spurst.

Iverson számára megnyugvást hozhatott a találkozó, a klasszis ugyanis egész héten nem edzett, miután kisfia, a négyesztendős Isaiah akkorát esett otthonában, hogy kisebb plasztikai műtétet kellett végre hajtani az arcán.

Átaludta az első negyedet, de aztán húszpontos hátrányból felállva 104-96-ra győzött a Phoenix Suns a Seattle SuperSonics ellen, a hazaiak legjobbja a 34 pontig és 11 lepattanóig jutó Amare Stoudemire volt.

Eredmények:
Chicago Bulls - Portland TrailBlazers 109-115 - kétszeri hosszabbítás után
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 80-77
Phoenix Suns - Seattle SuperSonics 104-96.