Élő:
Vágólapra másolva!
A magyar női jégkorong-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott a norvég csapattól a klagenfurti divízió I/A világbajnokság harmadik játéknapján, így magyar együttese a második helyen áll a skandináv együttessel azonos pontszámmal.

Pat Cortina csapata a dél-koreaiak és a hollandok ellen egyaránt 2-0-ra győzött, a norvégok is veretlenként várták az összecsapást, de ők pontot veszítettek a franciákkal szemben.

Az első harmad hatalmas magyar mezőnyfölényt hozott, és mindkét oldalon volt két-két kiállítás. Azonban hiába volt 14-3 a kapura lövési arány, a magyarok nem tudták megszerezni a vezetést.

A második harmadik is hasonlóan alakult, sorra maradtak ki az emberelőnyök, mígnem Mathea Fischer szúrt bele egy távoli lövésbe, a korong pedig Németh Anikó lábai között került a kapuba. A magyar csapat 154 perc 1 másodperc után kapott gólt a tornán.

A magyar válogatott hatalmasat harcolt a novrég csapattal
Fotó: MJSZ / Vörös Dávid

A folytatásban keményen nyomott a magyar csapat, az 55. percben pedig a hatodik emberelőny meghozta az egyenlítést. Dabasi Réka csapott le a norvég kapusról lecsorgó pakkra, Huszák Alexandra elé passzolt, akinek nem volt nehéz dolga. Ezzel együtt alapidőben nyerhetett volna a skandináv alakulat, másfél perccel a vége előtt a kapuvas mentett Németh helyett.

A hosszabbításban nem esett gól, bár Huszák a felső lécet egyszer eltalálta, így a rávezetések döntöttek. Ebben hét párt követően 1-1-re álltak, magyar részről Pázmándi Zsófia volt eredményes, ám a nyolcadik körben Kreisz Emma lövését védte a kapus, Millie Rose Sirum bombájával szemben viszont Németh tehetetlen volt.

Eredmény, 3. forduló:
Norvégia-Magyarország 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0), szétlövés után
gólszerzők: Fischer (35.), illetve Huszák (55.)

A magyarok pénteken a házigazda osztrák, míg szombaton a francia együttessel találkoznak. A tornáról az első két helyezett jut fel az elitbe, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.