Vágólapra másolva!
Rosszul rajtoltak a magyar cselgáncsozók a budapesti junior Európa-bajnokság nyitó napján, a Körcsarnokban. Hadfi Dániel (90 kg), Deli László (100 kg) és Szabó Gábor (+100 kg) egyaránt helyezetlenül zárt.

Érdekesség, hogy Eb-n az első akciót, egy jukót Deli érte el a jugoszláv Petkovic ellen, s ezen a mérkőzésen jegyezhettük fel az első ippont is, de ezt már sajnos nem a magyar versenyző neve mellé - néhány perc múlva pedig a magyar csapat legnagyobb reménységének számító, az elmúlt évi junior vb-n és Eb-n egyaránt bronzérmet nyert Hadfi is alulmaradt a holland Meeuwsennel szemben.

Az Eb-csapatba az utolsó pillanatban bekerült Szabó G. a francia Robin ellen vesztett. A három magyar közül a reményágon csak Szabó folytathatta, Hadfi és Deli legyőzője ugyanis nem jutott el az egyenes ágon a legjobb négyig. Szabó győzelme a spanyol Carreira ellen az első magyar sikert is jelentette, de pénteken egyúttal az utolsót is, mert a következő mérkőzésén az orosz Blagodarnij már leküzdhetetlen akadálynak bizonyult.

Az első nap magyar mérlege tehát öt mérkőzésből négy vereség és egy győzelem. A női 78 és +78 kg-ban nem volt magyar induló. Szombaton a férfiaknál Nagysolymosi Sándor (73 kg) és Rajcsányi Gergely (81 kg), a nőknél Bejczi Zsuzsa (57 kg) és Szabó Brigitta (63 kg) lép tatamira.

(Fábik Tibor)

Korábban:

Eb-döntős a férficselgáncs-válogatott