Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián újabb szenzációs győzelemmel, a volt és egyben leendő világelső Carlos Alcarazt felülmúlva bejutott a legjobb 16 közé a római salakpályás tenisztornán. A magyar játékos sikere nagy elismerést váltott ki a teniszvilágban, maga a legyőzött is méltatta a 23 éves teniszezőt.

Az M4 Sport megírta, hogy Marozsán győzelmét az egész teniszvilág elismerő szavakkal illette, a magyar játékos a teljesítményével világszenzációt okozott.

"Az év meglepetésgyőzelmét láttuk?" - tette fel a kérdést a Tennis TV Twitter-oldala, amire az ATP adott egyértelmű választ:

posztolták, miután Marozsán rövidítésben megnyerte a második szettet.

"Hol voltál eddig, Marozsán Fábián!?" -

posztolta a közösségi médiában a római tenisztorna hivatalos oldala.

Marozsán Fábián világszenzációt okozott Carlos Alcaraz legyőzésével Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

"Elképesztő és óriási eredmény. Nagyon sok embernek mondhat köszönetet, de a szüleinek legfőképp. Ez egy olyan eredmény, amire örökké emlékezni fog" - hangoztatta Köves Gábor, korábbi Davis Kupa-kapitány.

A legyőzött Carlos Alcaraz a találkozó után elmondta, egyáltalán nem játszott jól, nem tudta felvenni a versenyt ellenfele játékának színvonalával.

méltatta Marozsánt a US Open-győztes spanyol. Hozzátette, ellenfele agresszivitásával elérte, hogy ne érezze magát komfortosan a pályán, a magyar az alapvonalon belülről ütötte meg a labdákat, így pedig ő nem igazán találta a ritmust.

Carlos Alcaraz elismerően beszélt Marozsán Fábiánról Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Alcaraz ezt megelőzően sorozatban 12 mérkőzést nyert meg, salakpályán idén 20/1 volt a győzelmi mutatója, csak a Cameron Norrie elleni Rio de Janeiró-i döntőt veszítette el. A brit teniszezőn kívül 2023-ban csupán az olasz Jannik Sinnertől kapott ki - kemény pályán -, így Marozsán lett az idei harmadik legyőzője.