2021 legjobb CS:GO csapatait vonultatja fel a BLAST Premier World Final

Vágólapra másolva!
A BLAST mindig is egyedi CS:GO versenyeket tartott. Ha mással nem, hát a színpadképpel és a versenyen túli szórakoztató tartalmakkal mindig próbáltak kitűnni a tömegből. 2020-ban azonban alapjaiban gondolták újra a BLAST versenyeket és akkor alakult ki a ma is ismert formula, az a versenyrendszer, ami egyedülálló a CS:GO legnagyobb versenyszervezőinek eseményei között.

Míg más versenyek esetében egyszerűen csak egyik verseny követi a másikat, szorosabb kapcsolódás nélkül, addig a BLAST Premier egy teljes szezont álmodott meg, egy egész éven átívelő sztorit, ami jelenleg három nagy részre osztható. Ezek a tavaszi és az őszi szezonok, valamint a World Final.
De az egyes etapok sem egy versenyből állnak, hiszen ott a Groups, a Showdown és a szezont lezáró Final. A World Final az egész megkoronázása, az a BLAST Premier verseny, ahol a legtöbb pénzt nyerhetik a csapatok, amelyiknek a legnagyobb presztízsértéke van és ahol tényleg csak a legjobbak játszanak.

A World Finalra ugyanis egyféleképpen lehet bejutni, teljesíteni kell az év közben. Nincsenek selejtezők, nincsenek üzleti érdekekből kiosztott meghívók, csak azok játszanak a World Final alatt, akik a legjobbak voltak az egész szezonban.

Menet közben pedig, sajnos sok csapat elhullik. Az őszi és a tavaszi szezonban is 12 csapatnak van helye, akik közel két héten át küzdenek azért, hogy az adott szezon Final szakaszába jussanak. Minden helyezés mellé úgynevezett BLAST pontokat kapnak a csapatok, amik alapján aztán könnyedén alakul majd ki a World Final mezőnye az év végén. Persze egy győzelem még nem minden.

Idén tavasszal például még rendszerint a mezőny elején láttuk a BIG és a Complexity csapatát is, ahogy a FaZe is ígéretes volt még az őszi szezon elején. Ennek ellenére, a trió közül egyik csapat sem jutott tovább a World Finalbe. Ez sokszor megosztja a rajongókat, de valójában egy átgondolt döntés hozománya ez.

Kiugró eredmények mindig vannak. Mindig van egy-egy csapat, akik hirtelen a legjobbak közé jutnak, de csak egy verseny erejéig, aztán amilyen hirtelen jöttek, olyan hirtelen el is tűnnek. A BLAST Premier pedig jelenleg sokkal inkább díjazza a stabil eredményeket, mintsem a kiugrókat, még akkor is, ha azok "csak" stabil középmezőnybeli eredmények.

A BLAST Premier mindig is a lehetőségekhez képest kiharcolható maximális egyenlőségről, az egyenlő esélyekről és persze a fejlődésről szólt. A jelenlegi rendszer pedig pontosan ezeket a támogatja a leginkább. Nem baj, ha egy csapat nem tudja megnyerni például a tavaszi szezont, ha egész évben kiegyensúlyozott játékot és eredményeket mutatnak a középmezőnyben, a BLAST Premier esélyt ad arra, hogy végül a World Final alatt bizonyíthassanak.

A 2021-es BLAST Premier World Final mezőnye:

  • NaVi
  • Vitality
  • Heroic
  • Gambit
  • Liquid
  • NiP
  • Astralis
  • G2

Az idei utolsó BLAST verseny ma veszi kezdetét, a 2021-es év nyolc legjobb csapata küzd majd meg egymással és mindegyikük kezében ott a lehetőség, hogy megmutassák mire is képesek.