Vágólapra másolva!
Nem sokáig volt munka nélkül Christoph Daum, az Austria Wien vasárnap lemondott szakvezetője. A 49 éves német sztáredző hétfőn már le is szerződött a török Fenerbahce együtteséhez. Daum egyszer már dolgozott Törökországban, 1994 és 1996 között, 1994-ben török kupát és török szuperkupát, 1995-ben bajnoki címet nyert a Besiktassal.

Aziz Yildirim, a Fener klubelnöke hétfőn délután jelentette be hivatalosan, hogy Daum irányítja a csapatot, amely a most befejeződött bajnokságban csak a hatodik helyet szerezte meg.

Daum szerződtetése alaposan megosztotta az 1907-ben alakult klub vezérkarát: az elnökség 11 igen szavazat mellett három nemmel fogadta el Daumot. Többen felhívták a figyelmet Daum "rovott múltjára", hogy három évvel ezelőtt állítólagos kokaifüggősége miatt távoznia kellett Németországból, pedig ő tűnt a menesztett Erich Ribbeck biztos utódjának a válogatott élén.

Atilla Kiyat, az elnökség egyik tagja tiltakozásképpen le is mondott, mert úgy gondolja, Daum szerződtetése rossz fényt vet a klubra. Daum mellett a francia Luis Fernandez jött számításba a vezetőedzői posztra. A német szakvezető az Austria Wiennel osztrák bajnokságot és kupát is nyert.

Ch. Gáll András