Vágólapra másolva!
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója is tagja Diego Maradona franciák ellen készülő válogatott keretének. Mindez azért kiemelendő, mert az elmúlt hetekben nem volt egyértelmű, hogy a támadót elengedi-e klubja a február 11-i marseille-i barátságos mérkőzésre.

Maga a futballista többször is úgy nyilatkozott, hogy ha kap meghívót, szívesen tart a nemzeti csapattal, egy alkalommal pedig jelezte, hogy szándékáról tájékoztatta Joseph Guardiola vezetőedzőt, aki megértőnek mutatkozott.

A katalán klub hosszas vitákat, illetve pereskedést követően járult hozzá, hogy a fiatal csatár részt vegyen a pekingi olimpián - amit aztán az argentin csapat meg is nyert -, de csak azzal a feltétellel, hogy sztárjátékosa a jövőben csupán hivatalos tétmérkőzésekre tart a nemzeti együttessel.

Az, hogy Messi neve szerepel Maradona mostani húszas listáján, az érintettek megegyezésére utal. A keretben egyelőre Európában szereplő játékosok kaptak helyet - köztük az Internazionaléban játszó Walter Samuel, aki három éve nem öltötte magára a válogatott mezét -, de a névsor hamarosan otthon játszókkal bővül.

Az argentin keret:
kapusok: Juan Pablo Carrizo (Lazio), Sergio Romero (AZ Alkmaar)
védők: Javier Zanetti (Inter), Martin Demichelis (Bayern München), Gabriel Heinze (Real Madrid), Daniel Díaz (Getafe), Nicolás Burdisso (Inter), Walter Samuel (Inter)
középpályások: Javier Mascherano (Liverpool), Fernando Gago (Real Madrid), Maximiliano Rodríguez (Atlético Madrid), Jonás Gutiérrez (Newcastle), Luis González (Porto), Ángel Di María (Benfica)
csatárok: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Atlético), Carlos Tevez (Manchester United), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Lisandro López (Porto), Germán Denis (Napoli)