Vágólapra másolva!
A járvány számait látva az MLSZ elnöke, Csányi Sándor azonosul a kormány korlátozásaival. A miniszterelnök bejelentésének értelmében leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság.

Eldőlt, hogy a szurkolók által nagyon várt csütörtöki Magyarország-Izland találkozóra eladott mintegy húszezer belépő sem érvényes, nem lehetnek majd nézők a Puskás Arénában. Minderről a Nemzeti Sportnak az alábbiakat mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke:

„A szövetség is nagyon szerette volna, ha

még legalább az év meccsét, az Izland elleni mérkőzést nézők előtt lehet lebonyolítani, de teljes mértékben megértjük a kormány döntését

a sportesemények látogathatóságáról, a stadionok bezárásáról, figyelembe véve az elmúlt napokban publikált adatokat a fertőzöttek és a betegek számáról. Mérlegelni kellett, hogy mekkora kockázatot szabad vállalni, de az emberéletek védelme a futballszerető közönségnek és természetesen az MLSZ-nek is előbbre való minden más szempontnál, így mindenben elfogadjuk a döntéseket, mert ez most a felelős magatartás."

Arra a kérdésre, hogy esetleg két teljes körre szűkítve az eredetileg háromfordulós OTP Bank Ligát, nem volna-e célszerűbb hosszabb szünetet tartani a télen az élvonalban, Csányi Sándor azt felelte, hogy a friss fejlemények nyomán, amelyekkel még csak most szembesült az MLSZ-elnökség, ilyesmiről

még korai beszélni, s egyébként reméli, hogy a teljes bajnokság biztonságosan lejátszható az első és a második vonalban is az immár folyamatos tesztelés mellett.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint az emberélet a legfontosabb Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azzal kapcsolatban, hogy létező vészforgatókönyv-e a jövő évre halasztott 2020-as Eb egyetlen helyszínen való megrendezése a korábban 12 városnak, köztük Budapestnek odaítélt lebonyolítás helyett, azt a választ adta, hogy nincs ilyen alternatíva, az oroszországi rendezéssel kapcsolatos sajtóhíreket maga az UEFA elnöke cáfolta, amikor

Csányi Sándor felhívta telefonon Aleksandar Ceferint ezzel kapcsolatban, vagyis az európai szövetség továbbra is a 12 helyszínre készül.

Így egyelőre arról sem tudni semmit, hogy a háborús helyzet miatt valóban elvennék-e, és a többi város között osztanák-e szét az Azerbajdzsán fővárosába, Bakiba tervezett Eb-találkozókat, amint erről szintén lehetett olvasni az elmúlt hetekben.

„Mindenesetre akár a vírushelyzet, akár a háborús állapotok miatt lenne rá szükség, a Puskás Aréna alkalmas az eredetileg tervezett négy mérkőzésnél akár többnek is a helyszíne lenni" – mondta Csányi Sándor.

Szoboszlai Dominik kétségessé vált játékával kapcsolatban azt mondta, hogy bízik a hétfő esti teszt negatív eredményében, és a támadó csatlakozásában a válogatott kerethez, hiszen nagy szükség lenne rá Izland ellen is, de ismert, hogy az osztrák előírások igen szigorúak.

A teljes beszélgetés ide kattintva érhető el.