Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain másodedzője, Lőw Zsolt boldogságról, büszkeségről és az itthon töltendő karácsonyról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

A magyar szakember a 2020-as esztendőt hullámvasúthoz hasonlította, lélekemelő pillanatokat és komoly nehézségeket egyaránt átélt ebben az évben.

A koronavírus nagy aggodalmak elé állította, felesége júniusban adott életet harmadik kislányának úgy, hogy a terhesség hatodik hónapjában megfertőződött.

lélegzett fel.

"Sajnos a járvány meghatározta ezt az évet, korlátok közé szorított mindnyájunkat. Ráébredhettünk, milyen kiváltságos helyzetben voltunk a felbukkanása előtt, szabadon éltünk, szabadon mozoghattunk. Döbbenetes volt tapasztalni, hogy egy vírus milyen befolyással lehet a hétköznapjainkra. Ebből a szempontból nagyon nehéz évet zárunk,

remélem, kétezerhuszonegy már nem a Covid jegyében telik" -

mondta.

A Paris Saint-Germain másodedzőjeként hatalmas sikerekben volt része 2020-ban. A Bayern München ellen elveszített BL-döntőt sajnálja, azonban óriási büszkeségnek tartja, hogy a PSG eljutott a fináléig. "

A Franciaországban elhódított címek mellett döntőt játszhattunk az európai klubfutball csúcssorozatában, ez szerintem hatalmas tett volt.

Az öt megnyerhető trófeából négyet megszereztünk, erre tényleg büszkék lehetünk" -

jellemezte a párizsi csapat idényét.

Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain magyar másodedzője Forrás: AFP/Dominique Faget

Lőw Zsolt arra a kérdésre, hogy mit hoz számára a következő nyár, nem tudott felelni - 2021-ig él a szerződése - jelenleg arra koncentrál, hogy a PSG minél többet kihozzon ebből az idényből is.

Még nem döntötte el, hogy később szeretne-e vezetőedző lenni. "Vívódom, milyen irányba induljak el, minél hamarabb szeretném tisztázni magamban ezt a kérdést. Az elmúlt hónapokban azért ráeszméltem, a vezetőedzőn időnként irgalmatlanul nagy nyomás van, jókora terhet cipel" - mondta el a véleményét.

A magyar válogatott sikereinek nagyon örül, a tudatos építkezés meghozta gyümölcsét.

Le a kalappal mindenki előtt" - jelentette ki elismerően.

A szakmai sikerek ellenére a magánéletére, családjára a legbüszkébb, ez a legfontosabb az életében. "Beszélhetünk győzelmekről, trófeákról, Bajnokok Ligája-döntőről,

életem legnagyobb sikerének azt tartom, hogy boldog családban élek.