Vágólapra másolva!
78 éves korában meghalt a Gerry and the Peacemakers együttes énekese, Gerry Marsden, aki a Liverpool labdarúgócsapatának ikonikus, You'll Never Walk Alone című himnuszát dolgozta fel a Gerry and a Peacemakers nevű együttessel - írta a BBC.

A You'll Never Walk Alone egy Carousel című háború utáni musical angolszász országokban nagyon népszerű dala, Amerikában ballagásokon is éneklik. A Gerry and the Pacemakers csak feldolgozta. Kétségkívül a feldolgozás a Liverpool-himnusz, nem az eredeti, de az tényszerű tévedés, hogy Gerry Marsden a dal szerzője lenne.

Marsden zenekara a világhírű Beatles mellett a Merseybeat-korszak egyik legnagyobb sikertörténetét tudhatja magáénak, 1963-ban elsőként az ő három daluk vezette a toplistát. Az együttes másik leghíresebb slágere a Ferry Cross The Mersey, amely 1964-ben jelent meg.

Marsden a Hillsborough-katasztrófa áldozataiért tett jótékonysági szolgálataiért 2003-ban a Brit Birodalom Rendjének kitüntetésében részesült.

Gerry Marsden szerezte és énekelte a Liverpool himnuszát Forrás: AFP/Matthew Fearn

Az énekes lánya elmondta, hogy édesapja karácsonykor került kórházba, miután kiderült, hogy súlyos vérfertőzésben szenved, amely a szívét támadta meg. Rövid ideig tartó betegeskedés után halt meg.

- mondta Marsdenről gyermeke.

Szeretett futballklubja, a Liverpool az alábbi két Twitter-posztban emlékezett meg róla.

Amikor 1963-ban a You'll Never Walk Alone című dal toplistás lett, a liverpooli szurkolók egyből a magukénak érezték, a szurkolók a mérkőzések előtt énekelni kezdték. Annak idején az első 10 legnépszerűbb számot a stadionban lejátszották.

Amikor Marsdenék dala kikerült a top 10-ből, a drukkerek visszakövetelték.

A Liverpool-drukkerek, Sir Kenny Dalglishsal egyetemben - aki a Hillsborough-tragédia idején a csapat edzője volt - rendkívül szomorúak Marsden halála miatt, hiszen a You'll Never Walk Alone a klub létezésének szerves részét képezi.

Amellett, hogy az ikonikus dal a Liverpool himnusza, a skót Celtic és a német Borussia Dortmund szurkolói is a magukénak érzik.

Itt hallgathatja meg a Gerry and a Peacemakers együttes felvételét: