A halálra készült a törökországi földrengést végül túlélő norvég focista

7.7 magnitude Kahramanmaras earthquake jolts Turkiye's Adiyaman 2023,7.7,earthquake,hit,jolt,Kahramanmaras,Quake Horizontal
ADIYAMAN, TURKIYE - FEBRUARY 09: An aerial view of collapsed buildings as search and rescue efforts continue after 7.7 and 7.6 magnitude earthquakes hit multiple provinces of Turkiye including Adiyaman, Turkiye on February 09, 2023. Early Monday morning, a strong 7.7 earthquake, centered in the Pazarcik district, jolted Kahramanmaras and strongly shook several provinces, including Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay, and Kilis. Later, at 13.24 p.m. (1024GMT), a 7.6 magnitude quake centered in Kahramanmaras' Elbistan district struck the region. Turkiye declared 7 days of national mourning after deadly earthquakes in southern provinces. Ozkan Bilgin / Anadolu Agency (Photo by Ozkan Bilgin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A norvég válogatott focista, Fredrik Gulbrandsen a 15. emeleti apartmanjában ébredt arra, hogy rázkódik alatta az épület a török-szír határvidéket ért rettenetes földrengés során. Az Adana Demirspor játékosa egy belga lapnak nyilatkozva mesélte el, hogy biztos volt benne, hogy meg fog halni.

A 30 éves, háromszoros norvég válogatott támadó tavaly nyáron igazolt a dél-törökországi Adana városának csapatához. A vonzáskörzetével együtt több mint kétmillió lakosú nagyváros éppen abban a régióban van, amelyet február 6-án éjjel Törökország történetének legpusztítóbb földrengése rázott meg. A 7,8 magnitúdó erejű rengésben legalább 15 ezren vesztették életüket.

Gulbrandsen a közösségi oldalán írta le, hogy pokoli félelmet élt át azon az éjszakán, amikor arra ébredt a 15. emeleti apartmanjában, hogy mozog alatt a toronyház.

"Még mindig sokkos állapotban vagyok. Képtelenség leírni, hogy milyen volt, amikor február 6-án Adana alatt megmozdult a föld. A 15. emeleti lakásomban aludtam, amikor felriadtam a rengésre, és

Amikor végre kiértem az épületből mindenhol rémülten mászkáló embereket láttam. Óriási szerencsém volt."

Fredrik Gulbrandsent sokkolták a történtek, ugyanakkor nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy túlélte a 7.8-as erősségű földrengést Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mustafa Ciftci

Gulbrandsen elmondta, hogy időről időre felvillannak előtte a szörnyű képek, és napokkal később is traumatizált állapotban érzi magát. A norvég focista kritizálta a török szövetséget is, amiért csak egyetlen bajnoki forduló elhalasztásáról döntöttek.

- írta a focista, aki leírta, hogy nagy szerencséje volt neki és a barátnőjének, hogy utóbbi épppen nem volt a városban, mert Gulbrandsen szerint ő biztos, hogy nem élte volna túl a rengést. Elmondta azt is, hogy a hatóságoktól nagyon kevés tájékoztatást kapnak, így sokan, köztük ő sem tudja, hogy mi lett a lakásával, visszatérhet-e oda valaha.

"Minden rettentően bizonytalan. Imádom a focit, a legnagyobb szenvedélyem, de az életem még annál is többet ér" - zárta a posztot Fredrik Gulbrandsen.