Vágólapra másolva!
A csütörtöki nap sem telt érdekességek nélkül a sport világában, a szokásoknak megfelelően ezúttal is egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a szerb csapatot a belgrádi Rajko Mitics stadionban rendezett Eb-selejtezőn, ezzel Marco Rossi csapata továbbra is vezeti a csoportját, és a szerbiai diadallal hatalmas lépést tett az újabb Eb-szereplés felé. A találkozó után az olasz szakember az M4 Sport kamerája előtt értékelte a találkozót, és elmondta, hogy ez volt az egyik legkeményebb meccse a válogatott kispadján. Rossi már a meccs előtt tett utalást a kritikákra, amit a középpálya összeállítása miatt kapott, a meccs után egyértelműen fogalmazott.

Marco Rossi csapata újabb hatalmas sikert ért el Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kubatov Gábor volt a vendég a HírTv Napi aktuális című műsorában. Az FTC elnöke elmondta, miért döntöttek úgy, hogy kinevezik Dejan Sztankovicsot Máté Csaba helyére, mellette pedig arról is beszélt, hogy milyen karakter a szerb vezetőedző.

A Ferencvárosi új vezetőedzője, a szerb Dejan Sztankovics az ulloi129.hu szurkolói portálnak nyilatkozott, és többek között arról is beszélt, hogy érkezik még a stábjába egy szakember.

A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy Lisztes Krisztián után újabb fiatal támadó távozott a csapattól.

Lisztes Krisztián jövő nyáron csatlakozik a Frankfurt csapatához Forrás: MTI/Illyés Tibor

A német Union Berlin nem nevezte a Bajnokok Ligája csoportkörre a magyar válogatott középpályását, Schäfer Andrást. A magyar válogatott középpályás az előző szezonban többször is súlyosan megsérült, a májusi lábközépcsonttörés óta pedig továbbra sem számíthat a játékára Urs Fischer, így vélhetőn emiatt döntött az edző a mellőzése mellett.

Péntek hajnalban visszatért a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL), és kezdetét vette az új szezon. Ennek apropóján a címvédő Kansas City Chiefs tulajdonosának lánya, Garcie Hunt osztott meg magáról egy képet, amin csupán egy szál bugyiban pózol.

A Super Bowl-győztes Kansas City Chiefs klubtulajdonosának lánya, Gracie Hunt Forrás: instagram.com/graciehunt/

Sergio Ramos 37 évesen visszatért nevelőklubjához, a Sevilla csapatához. A világ- és Európa-bajnok hátvédet 23 ezer szurkoló előtt mutatták be, a legendás focistát pedig elöntötték az érzelmek és nem tudta visszatartani a könnyeit.

A jelenkor két legnagyobb labdarúgója, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is búcsút intett az európai topfutballnak, a portugál klasszis pedig most bevallotta, hogy az argentinok világbajnok sztárjával való rivalizálás már a múlté.

Hivatalos is véget ért Ronaldo és Messi korszaka Forrás: AFP//Fabrice Coffrini