Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legjobb csatára, a brazil Romário 58 éves bejelentette visszatérését.

A világbajnok brazil legenda a Rio de Janeiró-i másodosztályban szereplő America-RJ csapatának a klubelnöke, mostantól azonban készen áll arra is, hogy pályára lépjen szeretett csapatában, amelyben nem mellesleg ott van a 30 éves fia, a Barcelonában született Romárinho is. 

Az 58 éves játékos a közösségi oldalán tudatta, hogy készen áll a játékra, és papíron nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen az America-RJ mérkőzésen. 

FOOT-BRESIL/ITALIE
Romário 1994-ben világbajnoki címet nyert a brazil válogatottatl
Fotó: AFP/Vincent Amalvy

Romário visszatérésével kapcsolatban egyelőre minden bizonytalan. A brazil legenda azt mondta, hogy nem fog részt venni a bajnoki mérkőzéseken, azt viszont hangsúlyozta, hogy nagyon szeretne a fiával együtt futballozni, aki márciusban igazolt a klubhoz.

Szeretném világossá tenni, hogy nem célom a bajnokságban játszani, de szeretnék néhány meccsen együtt futballozni a fiammal a kedvenc csapatomban 

– írta a közösségi oldalán a Barcelona egykori klasszis. 

A 2008-as visszavonulása után Romário 2009-ben vette át az America-RJ sportigazgatói szerepét. Öt évvel később a brazíliai Rio de Janeiro szenátorává választották.

Romário pályafutása során két világbajnokságon is szerepelt Brazília színeiben, a legsikeresebb az 1994-es vb-n volt, amikor öt góllal a brazil csapat házigólkirálya lett, mellette pedig a vb-trófeát is elhódította. 

Romário 1987 és 2005 között több mint 71-szer lépett pályára a brazil válogatottban, és ezalatt 55 gólt szerzett. A brazil Vasco da Gama, a Flamengo és a Fluminense csapatában is jelentős szerepet töltött be, valamint a Barcelonában, a PSV Eindhovenben és a Valenciában is megfordult.

1994-ben az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságot követően megnyerte a FIFA Év játékosa díját.